Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung onthult nieuwe afstandsbediening voor 2014 Smart tv’s

Geschreven door
Geplaatst op1 januari 2014, 11:57 CategorieAccessoires

Samsung heeft op de eerste dag van het nieuwe jaar meteen een nieuw product aangekondigd. De Koreaanse fabrikant toonde namelijk de nieuwe afstandsbediening voor de 2014 Smart tv’s.

Op 6 januari gaat in Las Vegas CES 2014 van start en Samsung zal tijdens deze beurs een hoop nieuwe producten aan het publiek tonen. Vorige maand maakte het bedrijf al bekend met een nauwkeurigere techniek te komen voor het middels de vingers bedienen van de tv, en vandaag laat Samsung weten een compleet nieuwe afstandsbediening te introduceren.

Smart-Control-Samsung-2014-2

De nieuwe ‘Smart Control’ afstandsbediening is 80 procent kleiner dan de afstandsbediening die met de 2013 Smart tv’s van het bedrijf geleverd werd. De accessoire beschikt over een klein touchpad in het midden waarmee volgens de fabrikant sneller elementen binnen apps en de browser geselecteerd kunnen worden, en 26 knoppen om verschillende functies van de tv te bedienen. Om het touchpad zijn vier directionele knoppen geplaatst voor een soepele navigatie.

Daarnaast beschikt de afstandsbediening over verbeterde bediening middels bewegingen, een ingebouwde microfoon om de tv middels spraak te bedienen, en kan middels het touchpad eenvoudig tussen menu’s geschakeld worden. Het verlengde ‘pebble’-design moet volgens de Koreaanse fabrikant zorgen voor een betere grip.

De ‘Smart Control’ wordt volgende week tijdens CES 2014 officieel gepresenteerd, vanzelfsprekend ook met een compleet nieuwe lijn Smart tv’s.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.