Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung onthult HT-H7730WM home cinema en HW-H600 Sound Stand systeem

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2014, 12:35 CategorieHome cinema sets

Nadat LG vorige maand al een groot deel van zijn home cinema line-up bekendmaakte is het vandaag de beurt aan Samsung. De Koreaanse fabrikant heeft onder meer het HT-H7730WM home cinema systeem en het HW-H600 Sound Stand systeem onthuld.

Samsung M5 speaker

Een aantal maanden geleden introduceerde Samsung de Shape M7 speaker waarmee audio door het hele huis draadloos weergegeven kan worden. Vandaag onthult de Koreaanse fabrikant een kleinere versie van deze speaker; de Shape M5. De kleinere versie beschikt over drie drivers, in tegenstelling tot de vijf drivers in de M7, maar beschikt wel over dezelfde technologie voor het draadloos streamen van audio. De speaker wordt bediend middels de Shape-app voor tablets en smartphones, en wordt middels de Samsung Shape hub (WAM250) die gekoppeld wordt met je router met je thuisnetwerk verbonden. Vervolgens kunnen er meer speakers gekoppeld worden voor een multi-room systeem. Daarbij heeft Samsung een speciale box ontwikkeld waarmee analoge speakers op het netwerk aangesloten kunnen worden en draadloos bediend kunnen worden. Het Wireless Audio Multiroom System is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal en leverbaar in zwart en wit.

Samsung M5 speaker

Samsung HW-H750 soundbar

De HW-H750 is de nieuwe soundbar van de Koreaanse fabrikant, en komt qua uiterlijk overeen met de HW-F750. De soundbar is voorzien van een 320 Watt vermogen en maakt gebruik van digitale audiotechnologie om de warmte en het natuurlijke geluid van analoge audio te reproduceren. De HW-H750 beschikt over een slank metallic design en pas volgens de Koreaanse fabrikant bij elke grote flatscreen tv. De HW-H750 Soundbar wordt eind april verwacht en is leverbaar in zwart en zilver.

Samsung HW-H750 soundbar

Samsung HW-H600 Sound Stand

Nadat veel fabrikanten het afgelopen jaar al soundbar systemen geïntroduceerd hebben waarop een tv geplaatst kan worden komt ook Samsung in 2014 met een dergelijke speaker. De HW-H600 Sound Stand (bovenaan afgebeeld) is speciaal ontwikkeld voor onder tv’s met een formaat van 32-inch tot 55-inch en beschikt over Multi-direction technologie met 4.2-kanaals audio. Volgens Samsung is dit het ideale audiosysteem voor ruimtes waar een traditioneel systeem niet past. Zowel deze soundbar als de HW-H750 beschikt over TV Sound Connect, een feature waarmee de audio van de tv over apparaten of speakers met Bluetooth weergegeven kan worden. De HW-H600 Samsung Ultra-slim Sound Stand wordt begin april in Nederland verwacht.

Samsung HW-H600 Sound Stand

Samsung HT-H7730WM home cinema set

Het topmodel in de home cinema line-up is de HT-W7730WM. Dit home cinema systeem beschikt over de nieuwste technieken op het gebied van beeld en audio, waaronder ondersteuning voor de nieuwe DTS Neo: Fusion II codec. Deze technologie maakt 9.1-kanaals virtueel surround sound mogelijk door 2.1 of 5.1 bronmateriaal te interpoleren en dat om te zetten naar een brede en dynamische audioweergave. De versterker in het systeem combineert het beste van twee werelden; de warmte van analoge buisversterkers en de kracht van digitale versterking. De ‘tallboy’ speakers beschikken niet alleen over midrange drivers en tweeters, maar ook over ‘front height’ speakers die naar boven gericht kunnen worden om hoogte kanalen te creëren voor een indrukwekkende audio-ervaring. Het systeem is voorzien van twee tallboy speakers, twee draadloze achterspeakers en een subwoofer. Voor video is de set uitgerust met Samsung’s UHD upscale processor waarmee HD-materiaal naar de hoge 4K-resolutie omgezet kan worden.

Samsung HT-H7730WM home cinema set

Over de prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe systemen is nog niks bekend. Meer details worden bekendgemaakt tijdens CES 2014.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.