Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung lanceert twee 2014 Evolution Kits voor Smart tv’s

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2014, 13:34 CategorieSmart tv's

Sinds 2012 is het mogelijk je Samsung Smart tv’s te upgraden naar het nieuwste Smart tv platform en de nieuwste processor middels de zogenaamde Smart Evolution Kit. In 2014 komen er twee versies van deze kit, voor Full HD Smart tv’s en voor UHD Smart tv’s.

Samsung brengt in 2014 een Evolution Kit voor de reeds gelanceerde Smart tv’s met Full HD-resolutie op de markt en komt daarnaast met een speciale Evolution Kit, de OneConnect genaamd, voor vorig jaar gelanceerde Smart tv’s met 4K Ultra HD-resolutie.

De 2014 Evolution Kit bevat onder meer het deels vernieuwde Smart tv platform van de Koreaanse fabrikant, een quadcore Pro-processor voor betere prestaties en de nieuwe multi-screen functie. Daarnaast wordt de vernieuwde afstandsbediening meegeleverd. De prijs van deze kit ligt waarschijnlijk rond de 299 euro.

Het grote verschil tussen de twee is dat de OneConnect ook alle (nieuwe) aansluitingen voor de tv bevat, waaronder HDMI 2.0-poorten, en middels één kabel met de tv verbonden wordt. Daarnaast brengt deze kit voor UHD tv’s onder meer een HEVC-decoder, HDCP 2.2 beveiliging, MHL 3.0 voor 4K-weergave vanaf mobiele apparaten en USB 3.0. De OneConnect Evolution Kit gaat waarschijnlijk 549 euro kosten.

Bekijk ook de Samsung 2014 4K Ultra HD tv line-up.

 • Delen:

Reacties

 1. peter vb
  10 januari, 2014 om 14:36

  Voor de UHD zal het die 550 euro wel waard zijn ivm hdmi 2.0 etc maar twijfel of die 300 het waard is voor die hdtv. benieuwd naar jou bevindingen hierin.

  • Martijn Chel
   10 januari, 2014 om 15:45

   Tja, dat is de vraag. Ik denk persoonlijk dat het niet heel veel extra’s brengt voor dat geld, maar het kan maar zo zijn dat Samsung straks gaat zeggen dat bepaalde (nieuwe) apps niet werken als je geen nieuwe versie van het platform of een nieuwe processor hebt.

 2. sander
  14 februari, 2014 om 8:10

  kijk altijd bij ebay de oude evolution lot al voor 99 dollar met op stuuren 115 euro dat scheelt veel de prijs is te hoog voor wat je terug krijgt als de nieuwste komt kijk ik in ameruka na de dollar koers en wat bij hun de prijs zit of jaar wachten dan zakt de prijs ook wel

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.