Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung lanceert 2014 line-up 4K Ultra HD (UHD) tv’s

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2014, 1:02 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft tijdens CES 2014 haar complete 2014 line-up 4K Ultra HD tv’s bekendgemaakt. Het topmodel voor dit jaar is een 105-inch gebogen lcd tv met 4K-resolutie en een 21:9 beeldverhouding. Samsung verwacht veel van 2014 en pakt dit jaar dan ook groots uit. Niet alleen toont de Koreaanse fabrikant indrukwekkende prototypen met buigbare displays en wordt het Smart tv platform vernieuwd, ook krijgen we een complete line-up 4K Ultra HD tv’s die bestaat uit vier series.

Update: Samsung heeft de volledige line-up inmiddels bekendgemaakt. Voor alle modellen, specificaties en prijzen kun je terecht in de Samsung 2014 4K Ultra HD tv line-up.

105-inch Curved UHD tv

Het vlaggenschipmodel voor dit jaar is de 105-inch Curved 4K Ultra HD tv, of zoals Samsung het noemt; de UHD-tv. Dit model is voorzien van een 105-inch display, maakt gebruik van een lcd paneel met led achtergrondverlichting, beschikt over een resolutie van 5.120 bij 2.160 pixels en is voorzien van een 21:9 beeldverhouding. Samsung claimt dat dankzij de Auto Depth Enhancer-techniek het contrast drastisch verbeterd wordt. De PureColor-technologie zorgt volgens de fabrikant voor een betere kleurweergave en een groter bereik in schaduwgebieden.

Samsung-Curved-UHD-tv

Samsung U8500-serie

Ook de modellen in de nieuwe U8500-serie zijn voorzien van een gebogen display en beschikken over een 4K-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Volgens Samsung bieden de gebogen display een tweemaal hoger contrast dan vlakke schermen en is het zelfs mogelijk de tv’s aan de muur te bevestigen middels een speciale kit die conform de VESA-standaarden ontwikkeld is. De serie bestaat uit 55-inch, 65-inch en 78-inch modellen die allemaal beschikken over HDMI 2.0, HDCP 2.2, H.265 (hevc) decoding en een MHL 3.0-input.

Samsung-buigbare-tv

Samsung U7500-serie

Wanneer een gebogen display niks voor jou is dan kun je gaan voor de modellen in de U7500-serie. Deze serie bestaat uit tv’s met een formaat van 48-inch, 55-inch, 65-inch en 75-inch, welke allemaal beschikken over een flatscreen display. Wel zijn de tv’s uitgerust met dezelfde 4K-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Net als bij de andere modellen is er toegang tot het vernieuwde Smart tv platform van Samsung waardoor je zelf het grote scherm kunt opdelen in maximaal vier kleine vensters.

Lees ook onze Samsung UE65HU7500 review.

Samsung-UD8500-4K-tv

Samsung S9-serie

De S9-serie van Samsung kennen we nog van vorig jaar. Toen toonde de Koreaanse fabrikant tijdens CES 2013 een 85-inch model, een 98-inch model en een 110-inch model. De 85-inch tv is al een tijdje te koop en ook de 110-inch versie is onlangs op de markt gebracht. Verwacht echter geen prijzen die voor de gemiddelde consument betaalbaar zijn.

UHD Evolution Kit

Samsung heeft ook laten weten volgend jaar een speciale UHD Evolution Kit uit te brengen waarmee de 4K Ultra HD tv’s direct aan de nieuwste standaarden voor het weergeven van 4K-content voldoen. De extern geplaatste One Connect Box herbergt het denkvermogen van de tv. Door deze te vervangen door de meest actuele versie met de laatste UHD standaarden, kun je met de UHD Evolution Kit helemaal up to date blijven. Wat we precies van de kit kunnen verwachten en wat ervoor betaald moet worden is nog niet duidelijk.

4K-content

Ook aan de content is gedacht want Samsung maakt bekend dat er samenwerkingen met verschillende partners aangegaan worden om bezitters van deze tv’s van native 4K-content te voorzien. Zo gaat Samsung middels apps binnen het Smart tv platform 4K-content van onder meer Netflix en Amazon aanbieden. Ook komt het bedrijf met een speciaal pakket aan films en demo-content dat beschikbaar gesteld zal worden aan bezitters van een Samsung UHD tv.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.