Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung brengt flexibele UHD tv dit jaar nog op de markt

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2014, 12:41 CategorieLcd en led tv's

Eerder deze week toonde Samsung tijdens CES 2014 een 85-inch lcd tv met Ultra HD (UHD) resolutie en een flexibel display dat door de gebruiker zelf gebogen kan worden. Vandaag laat de Koreaanse fabrikant weten de tv dit jaar nog op de markt te brengen.

Tijdens de presentatie van de flexibele UHD tv, welke met een druk op de knop gebogen kan worden, benadrukte Samsung dat het ging om een prototype dat we voorlopig niet op de markt hoeven te verwachten. Niet veel later kwam LG ook met een flexibele tv welke beschikt over een oled-display. Mogelijk was Samsung hier niet zo blij mee en moest er dus iets verzonnen worden om LG weer een stap voor te zijn. Dit is natuurlijk speculatie maar zou een logische reden zijn voor de plotselinge aankondiging dat de flexibele tv dit jaar de verkoop ingaat.

Niet alleen dit model moet in 2014 op de markt verschijnen, ook de 105-inch UHD tv die Samsung eerder deze week tijdens CES 2014 toonde wordt later dit jaar verkocht. Dit model beschikt over een 5K-resolutie van 5.120 bij 2.160 pixels, een gebogen display en een 21:9 beeldverhouding. Het display van dit model kan echter niet met een druk op de knop door de gebruiker zelf gebogen worden. De prijzen van de tv’s zijn nog niet bekendgemaakt maar je kunt er van uitgaan dat er tienduizendend euro’s voor betaald moet worden.

Bekijk ook de Samsung 2014 4K Ultra HD tv line-up.

 • Delen:

Reacties

 1. peter vb
  09 januari, 2014 om 19:39

  Tja, wanneer gebruik je zoiets? Je gaat er toch niet mee lopen wapperen als je visite heb van kijk mij eens:-)

  • Martijn Chel
   09 januari, 2014 om 19:39

   Ik denk juist dat dat het enige moment is 🙂

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.