Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Qualcomm onthult Snapdragon 802-processor voor 4K tv’s

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2014, 14:29 CategorieSmart tv's

Met het grote aanbod van 4K tv’s dat we gaan zien tijdens CES 2014 moet er natuurlijk ook aandacht besteed worden aan de hardware die het streamen van het hoge resolutie materiaal mogelijk maakt. Qualcomm heeft daarom vandaag de Snapdragon 802-processor onthuld.

De nieuwe Qualcomm Snapdragon 802-processor is een chip die specifiek voor tv’s ontwikkeld is en veel van de eigenschappen van de mobiele Snapdragon 800- en Snapdragon 805-processors bevat. Volgens de chipfabrikant brengt de processor het beste van smartphones en tablets naar je Smart tv. Naast het kunnen verwerken van 4K-content brengt de chip een verbeterde app-ervaring naar het grote scherm.

Specificaties Snapdragon 802-chip

  • Quad-core Krait 1.8 GHz CPU
  • Adreno 330 GPU
  • Two-stream, dual-band 802.11ac
  • AllJoyn integration
  • Snapdragon Studio Access content protection

De chip biedt onder meer ondersteuning voor multi-tasking en ken zelfs vier HD video’s tegelijkertijd op één scherm verwerken. Dankzij Hollywood Quality Video kan de chip ook 1080p Full HD-content opschalen naar een 4K Ultra HD-resolutie. De processor kan in zowel tv’s als settopboxen gebouwd worden maar zal niet voor eind 2014 in de eerste producten verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.