Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert X-SMC01BT en X-HM21BT microsystemen met Bluetooth

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2014, 11:38 CategorieLuidsprekers

Pioneer breidt zijn gamma microsystemen uit met de nieuwe X-SMC01BT en X-HM21BT. De belangrijkste feature van deze systemen is de ingebouwde Bluetooth-module voor het draadloos streamen van muziek. Pioneer brengt tegelijk ook de app ‘Pioneer BT Streaming’ voor Android op de markt waarmee mobiele apparaten eenvoudiger aan Bluetooth-producten gekoppeld kunnen worden.

Pioneer X-SMC01BT

De slanke X-SMC01BT is volgens de fabrikant eenvoudig aan de muur te bevestigen en kan dankzij de ingebouwde Bluetooth-technologie draadloos muziek streamen van een apparaat met Bluetooth. Ook beschikt dit model over een ingebouwde cd-speler, FM-radio, een USB-ingang, een audio-ingang en een hoofdtelefoonaansluiting. Dankzij Bluetooth Auto Connect brengt de X-SMC01BT automatisch een aansluiting tot stand met een gepaird mobiel toestel zodra het ingeschakeld wordt. De Bluetooth Standby-modus zorgt ervoor dat je het microsysteem vanuit stand-by kunt inschakelen met een BT-toestel. Het model biedt niet alleen via USB ondersteuning voor IOS-toestellen, maar is via USB ook compatibel met Android-apparaten.

X-SMC01BT-Pioneer

In de behuizing van de Pioneer X-SMC01BT zijn twee full-range luidsprekers van telkens 10 Watt RMS ingebouwd. Als dat vermogen niet volstaat, kun je de geluidsprestaties verder optimaliseren met de ingebouwde bass enhancer en de instelbare equalizer. De X-SMC01BT is verkrijgbaar in matzwart, zilver of parelwit en heeft een adviesprijs van 199 euro.

Pioneer X-HM21BT

Ondanks zijn compacte afmetingen is de X-HM21BT volgens de fabrikant een krachtig toestel boordevol functies. Dit model beschikt over hoogwaardige cd-speler en is tevens uitgerust met Bluetooth voor draadloze audiostreaming, een USB-ingang en een FM/AM-radio. Het nieuwe systeem is compatibel met de iPhone, de iPod en de iPad mini. Via de USB-aansluiting worden deze toestellen opgeladen en kun je muziekbestanden afspelen. Androidgebruikers kunnen hun muziek dan weer via Bluetooth beluisteren dankzij de audiostreaming-functie.

X-HM21-K-Pioneer

De X-HM21BT levert een totaal vermogen van 30 Watt en is uitgerust met twee twee-wegs basreflex luidsprekers. Dankzij hun ontwerp en afstelling geven ze volgens Pioneer enerzijds diepe en krachtige tonen in het middenbereik en anderzijds heldere, gedetailleerde hoge tonen weer. De hoofdunit is verkrijgbaar in het zwart en het zilver, en wordt gecombineerd met luidsprekers met een zwarte houten afwerking. De adviesprijs bedraagt 249 euro.

Pioneer BT Streaming-app

Gelijktijdig met de lancering van deze twee microsystemen brengt Pioneer ook een nieuwe Android-app met de naam ‘Pioneer BT Streaming’ op de markt. Met de hulp van deze applicatie kun je Pioneer Bluetooth-producten koppelen aan andere toestellen. Hierdoor kun je niet alleen de muziek, maar ook de stijl en het ontwerp van de app naar eigen wens afstemmen.

Beschikbaarheid

De X-SMC01BT en de X-HM21BT microsystemen zijn net als de app ‘Pioneer BT Streaming’ verkrijgbaar vanaf maart 2014.

  • Delen:

Reacties

  1. M.Kuik
    20 november, 2017 om 18:28

    Heb gehoord dat er een app is dat cd,s regelrecht kan over zetten op usb stick
    zonder dat daar de comp.bij komt

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.