Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips stapt geheel uit productie van televisies

Geschreven door
Geplaatst op20 januari 2014, 12:19 CategorieAlgemeen

Sinds 2012 worden tv’s van Philips niet meer door het bedrijf zelf gemaakt maar door TP Vision. Deze fabrikant is een joint-venture met Philips aangegaan waarbij het Nederlandse bedrijf 30 procent van de aandelen behield. Daar komt nu een einde aan aangezien Philips ook dit aandeel verkoopt aan TP Vision.

Door dit besluit stapt Philips geheel uit de productie van televisies en komt er dus een einde aan een tijdperk. Nederlands’ trotst op het gebied van elektronica heeft al meerdere malen aangegeven zich te willen focussen op onder meer de medische industrie en verzorgingsproducten. De naam Philips zal voorlopig echter nog wel op tv’s verschijnen want TP Vision behoudt de mogelijkheid om het merk te voeren door een licentieovereenkomst. Philips zelf heeft er echter niks meer te maken met de productie of verkoop van de televisies.

Niet alleen de tv-tak van het bedrijf wordt compleet verkocht, ook zoekt Philips een koper voor de entertainment- en audio-tak. Daarvoor leek onlangs een koper gevonden in de vorm van Funai, maar wegens ‘contractbreuk’ werd de samenwerking door het Nederlandse bedrijf verbroken. Tot er een nieuwe koper gevonden is worden deze productgroepen onder het merk WOOX Innovations ondergebracht. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.