Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips lanceert Smart tv’s met Android

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2014, 15:05 CategorieSmart tv's

Ook TP Vision, het bedrijf dat tv’s onder de naam van Philips op de markt brengt, is van de partij tijdens CES 2014. Het bedrijf laat op de eerste dag meteen van zich horen en wel met het nieuws dat we dit jaar Philips Smart tv’s met Android kunnen verwachten.

Android op Philips Smart tv’s

TP Vision is naar eigen zeggen klaar voor een nieuwe Smart tv-ervaring en introduceert daarom de eerste tv’s met Android. De eerste Philips tv met Android zal vanaf het derde kwartaal van 2014 beschikbaar zijn in de Benelux. Philips laat het volgende weten in het persbericht;

 In 2014 beginnen we met de uitrol van high-end Philips tv’s met Android, waarna we ons Android-aanbod stap voor stap zullen uitbreiden naar de andere segmenten. We verwachten dat de waardering van de consument snel zal groeien en dat daarmee de behoefte naar dit product een grote vlucht zal nemen. In 2015 zullen de meeste van onze Smart TV’s door Android worden aangedreven.

Op tablets en smartphones is Android niks nieuws meer en wordt alsmaar populairder. Op het gebied van home cinema heeft Android echter nog maar een klein marktaandeel maar daar moet de komende jaren verandering in komen. Philips wil de kracht van Android te combineren met de mogelijkheden van een groot tv-scherm en het bestaande Smart tv-aanbod. Snelle responstijden, efficiënt gebruik van de beschikbare middelen, slimme interoperabiliteit en focus op apps en content versterken volgens de fabrikant de rol van de televisie als centrum van entertainment in de woonkamer.

Philips Smart TV-apps en Google Play Store

Philips Smart tv’s met Android zorgen ervoor dat het aanbod op de Philips Smart tv portal nog groter wordt. Het aanbod wordt namelijk niet vervangen maar uitgebreid met een selectie aan apps die in de Google Play Store te vinden is. Daarbij heeft TP Vision aan dat het Android-besturingssysteem en de nieuwe quadcore-chip de Philips tv transformeren tot een game-apparaat met een groot scherm dat het brede aanbod aan games in de Google Play Store ondersteunt.

Wat de gevolgen zijn voor de reeds gelanceerde Smart tv’s is niet bekend. Mogelijk faseert Philips het platform dan momenteel gebruikt wordt langzaam uit en worden er geen nieuwe apps meer voor ontwikkeld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.