Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic vernieuwt Smart Viera platform met Life+ Screen

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2014, 13:45 CategorieSmart tv's

Panasonic heeft deze week tijdens CES 2014 een complete lcd led tv line-up voor 2014 gepresenteerd maar vernieuwt niet alleen de hardware. Ook het Smart Viera platform is vernieuwd, met onder meer Life+ Screen.

Smart Viera met Life+ Screen

Panasonic zet in 2014 in op interactie met de tv en een tv die weet wat jij als gebruiker leuk of interessant vindt. De belangrijkste vernieuwing heeft Panasonic Viera Life+ Screen genoemd. Dit is een nieuwe interface met een nieuw, voor elke gebruiker, personaliseerbaar homescreen en automatische suggesties voor de kijker die op dat moment voor de tv zit.

Panasonic-My-Stream-2014

Veel van de nieuwe tv’s beschikken over een ingebouwde camera met gezichtsherkenning waardoor elke kijker zijn eigen profiel met eigen instellingen en voorkeuren kan aanmaken. Aan de hand van het kijkgedrag worden vervolgens suggesties gedaan die in ‘My Stream’ verschijnen. Dit is een kanaal met content van allerlei bronnen, waaronder tv-kanalen en video on demand-diensten. Mede door het gebruik van de ‘My Button’ knop op de afstandsbediening leert de tv wat de betreffende gebruiker wel en niet leuk vindt. Druk op de knop en je geeft aan dat je een programma of serie leuk vindt.

Daarnaast beschikken de meeste nieuwe tv’s over spraakbediening (Voice Assitant). Hiermee kan middels commando’s bijvoorbeeld gezocht worden naar content. De tv kan ook een ‘Info Bar’ tonen waarin de gebruiker interessante widgets, bijvoorbeeld van berichten en weersverwachtingen, kan laten weergeven. Met my Home Cloud kun je content uitwisselen, applicaties downloaden en templates uit de database van Panasonic halen. Wanneer je een smartphone of tablet hebt kan de tv middels een app bediend worden en is het mogelijk om content te delen. De high-end modellen bieden daarbij de mogelijkheid om programma’s van de tv naar je tablet of smartphone te streamen.

Panasonic-remote-2014

Ook aan de afstandsbediening is gedacht. Panasonic introduceert een nieuw model dat kleiner is van formaat en een rechthoekig design heeft. De afstandsbediening is minimalistisch uitgerust en biedt alleen directe toegang tot de belangrijkste functies. Middels het touchpad in het midden kan echter snel en eenvoudig genavigeerd worden binnen de interface van de tv en het Smart tv platform.

Bekijk de Panasonic 2014 lcd led tv line-up.

 • Delen:

Reacties

 1. Justin
  07 januari, 2014 om 22:52

  Zou deze nieuwe versie ook worden geïnstalleerd op de huidige modellen? De VT60 bijvoorbeeld?

  • Martijn Chel
   07 januari, 2014 om 23:07

   Die kans is helaas klein, maar ook dat is nog even afwachten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.