Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic toont gebogen oled tv’s tijdens CES 2014

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2014, 13:31 CategorieOled tv's

We hadden verwacht tijdens CES 2014 oled tv’s van verschillende grote fabrikanten te zien maar het lijkt erop dat alleen Samsung en LG er veel aandacht aan besteden. Panasonic toonde echter wel een aantal prototype gebogen oled tv’s.

Panasonic had een indrukwekkende stand tijdens CES 2014, met name door een aantal gebogen oled tv’s die in een s-vorm door het midden liepen. Deze modellen zijn geproduceerd middels de printmethode die Panasonic samen met Sony ontwikkeld heeft waardoor het display op twee manieren gebogen kan worden.

De Japanse fabrikant wil hiermee laten zien wat er middels de nieuwe productiemethode mogelijk is; convexe en concave displays. Daarnaast laat het bedrijf naar eigen zeggen zien hoe diep de zwartwaarden van oled tv’s kunnen gaan, iets waar de plasma tv’s van het bedrijf nog steeds bekend om staan. De printmethode moet er volgens Panasonic voor zorgen dat oled tv’s snel goedkoper worden. 

Panasonic-gebogen-oled-2

Panasonic heeft echter geen plannen om de gebogen oled tv’s op korte termijn op de markt te brengen. Het bedrijf wil zich eerst focussen op de uitrol van het nieuwe 4K Ultra HD en lcd led tv aanbod. Plasma heeft Panasonic dit jaar vaarwel gezegd.

Bekijk ook de Panasonic 2014 lcd led tv line-up.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.