Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook Sonos gaat samenwerking met streamingdienst Qobuz aan

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2014, 12:45 CategorieStreamingdiensten

In december liet Harman Kardon al weten een samenwerking met muziekstreamingdienst Qobuz aan te gaan en deze week kondigt ook Sonos een samenwerking met de dienst aan. Het doel is hetzelfde; het streamen van hoge kwaliteit muziek.

Qobuz is sinds december beschikbaar in negen landen, waaronder Nederland, en biedt muziek in hogere kwaliteit dan andere diensten aan. Zo heeft de dienst een groot aanbod van muziek in CD-kwaliteit (16bit/44,1 kHz) en ook een aanbod met High Resolution audio (24bit/192 kHz) in de Studio Masters collectie. Qobuz geeft aan het aanbod van 17 miljoen nummers dagelijks uit te breiden, met artiesten van zowel grote als kleine labels. Gebruikers kunnen deze muziek streamen of downloaden. Qobuz biedt verder uitgebreide informatie over alle albums, waaronder tienduizenden digitale boeken en exclusieve content. Deze content is beschikbaar via desktopapplicaties voor Windows en Mac OS en de mobiele besturingssystemen iOS, Android en Windows Phone 8. 

Vanaf nu is het ook mogelijk om Qobuz-afspeellijsten direct in de Sonos-controller samen te stellen én aan te passen. Alle in Qobuz aangeschafte albums en nummers zijn ook beschikbaar voor streaming via Sonos, zonder abonnement en in dezelfde kwaliteit als aangeschaft in de Qobuz-applicatie. Ter gelegenheid van deze uitbreiding mogen Sonos-gebruikers drie maanden gratis Qobuz Hi-Fi ‘True CD Quality’ (FLAC 16bit/44,1 kHz) proberen, een abonnement ter waarde van zestig euro. Deze aanbieding is beschikbaar bij meer dan 1.700 dealers in negen Europese landen. Kijk voor meer informatie op www.qobuz.com/sonos.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.