Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

NPO Plus app krijgt Chromecast en Airplay ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2014, 13:02 CategorieStreamingdiensten

De NPO Plus-app, de betaalde versie van Uitzending Gemist, wordt begin dit jaar gelanceerd door de Publieke Omroepen en zal ondersteuning krijgen voor het streamen van content via AirPlay en Chromecast.

Eind vorig jaar maakte de NPO de plannen voor NPO Plus bekend. Deze dienst gaat programma’s, series en films aanbieden die door auteursrechten of kosten niet via de gratis Uitzending Gemist-dienst getoond kunnen worden. Dit houdt in dat kijkers wel voor de dienst moeten gaan betalen maar welk bedrag ervoor neergelegd moet worden is nog niet duidelijk. Daarbij is de videokwaliteit van NPO Plus beter dan die van de gratis Uitzending Gemist-dienst. 

Een woordvoerder van de Publieke Omroepen laat vandaag weten dat er voor de apps van de dienst gewerkt wordt aan ondersteuning voor Google’s Chromecast en Apple’s AirPlay. Dit houdt in dat je, wanneer je een Chromecast HDMI-dongle hebt, eenvoudig video’s op tv kunt weergeven. Als je een Apple-apparaat hebt kun je direct streamen naar een AirPort Express of een ander AirPlay-compatibel apparaat. 

De NPO Plus dienst moet dit kwartaal nog gelanceerd worden en is toegankelijk via onder meer de browser, apps op mobiele apparaten en apps op Smart tv’s.

 • Delen:

Reacties

 1. Marijn IJpelaar
  22 oktober, 2014 om 11:01

  Is er al meer bekend over de update van de gratis app met chromecast ondersteuning? Thnx Martijn!

  • Martijn Chel
   22 oktober, 2014 om 13:41

   Marijn! als ik eerlijk ben durf ik het niet te zeggen. Ik zie de app nog niet in de Play Store en weet niet wat de status is. Zal het eens checken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.