Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe 28-inch lcd monitor van Philips met MVA-technologie

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2014, 13:41 CategorieLcd en led tv's

MMD, merklicentiepartner voor Philips Monitors, lanceert zijn eerste Philips beelscherm van 28-inch. De nieuwe 284E5QHAD-monitor biedt volgens de fabrikant niet alleen levendige kleuren, maar ook 14 watt aan stereogeluid. Bovendien beschikt het scherm over Mobile HD Link-technologie (MHL) voor een optimaal gebruik van mobiele content.

Het nieuwe Philips-scherm is uitgerust met de geavanceerde ‘multi-domain vertical alignment’-technologie (MVA), die moet zorgen voor extra levendig en helder beeld. Het scherm is daardoor volgens het bedrijf geschikt voor het weergeven van foto’s, films en games en surfen op internet, maar ook voor veeleisende programma’s op het gebied van grafisch design. De extra brede kijkhoek zorgt voor een scherp beeld zelfs als het scherm gekanteld is.

Een andere functie van het nieuwe 28 inch-scherm is SmartImage Lite. Deze technologie moet op dynamische wijze het contrast, de kleurverzadiging en de scherpte van het beeld verbeteren, in realtime en met één druk op de knop. De diverse waarden worden hierbij afgesteld op het scenario dat de gebruiker heeft gekozen. Het scherm is ook uitgerust met de TrueVision-technologie, die gebruikmaakt van geavanceerde algoritmes om de weergave op de monitor te testen en correct af te stellen. 

Philips-mhl-monitor-2

Dankzij de MHL-interface kun je MHL-compatibele draagbare apparaten, zoals mobiele telefoons, op deze monitor aansluiten. Hiermee kun je audio en video afspelen in volledige HD-kwaliteit. Tijdens het weergeven van games, foto’s, films, of apps op het grote scherm wordt het mobiele apparaat ook opgeladen, zodat de batterij niet leeg raakt. Daarnaast heeft het beeldscherm een HDMI-aansluiting en kan het in volledige HD-kwaliteit beeld worden weergeven vanaf de pc of van andere audio- en videobronnen.

Het 284E5QHAD-beeldscherm van Philips is vanaf januari beschikbaar voor 299 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.