Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG toont 55- en 65-inch oled tv’s met 4K-resolutie tijdens CES 2014

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2014, 12:48 CategorieOled tv's

CES 2014 gaat binnen enkele dagen van start en de verwachting is dat we met name op het gebied van tv heel wat interessante producten gaan zien. Ook LG is van de partij en laat vandaag weten twee oled tv’s met gebogen display en 4K-resolutie te tonen.

We hebben het afgelopen jaar al diverse oled tv’s voorbij zien komen, zelfs al modellen met 4K-resolutie. Zo toonde LG tijdens IFA 2013 een gebogen oled tv met 4K-resolutie en een formaat van maar liefst 77-inch. De Koreaanse fabrikant laat vandaag weten nieuwe modellen mee te nemen naar CES 2014, waaronder een 55-inch en een 65-inch oled tv met gebogen display en 4K Ultra HD-resolutie. 

Daarnaast zal LG ook het 77-inch model (77EC9800) met gebogen display wederom aan het publiek tonen, maar deze keer met een, volgens de fabrikant, nieuw Smart tv platform. Mogelijk gaat het om het nieuwe webOS Smart tv platform waarvan eerder vandaag de eerste afbeelding uitlekte. De nieuwe tv’s maken gebruik van LG’s WRGB oled-techniek waarbij een witte subpixel toegevoegd wordt voor een hoog contrast, en beschikken over 3D-weergave in de vorm van het passieve Ultra Cinema 3D.

Vorige maand liet LG ook al weten een 105-inch lcd tv met 4K-resolutie, een 21:9 beeldformaat en een gebogen display te tonen tijdens CES 2014. Dit model is een prototype en komt dan ook niet op korte termijn op de markt. Of de twee gebogen oled tv’s met 4K-resolutie ook prototypes zijn is niet bekend. LG heeft vorig jaar al twee 55-inch oled tv’s op de markt gebracht en heeft inmiddels een uitgebreide line-up 4K Ultra HD tv’s.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.