Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG maakt prijzen high-end 4K en 4K oled tv’s bekend

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2014, 17:23 CategorieLcd en led tv's

LG heeft vandaag tijdens CES 2014 de prijzen van de high-end modellen in de 2014 tv line-up bekendgemaakt. Het duurste model dat het Koreaanse bedrijf verkoopt heeft een prijs van maar liefst 70.000 dollar.

LG komt dit jaar met een uitgebreide 4K Ultra HD tv line-up, bestaande uit 12 verschillende modellen. Het topmodel is de 105-inch 105UC9. Deze tv beschikt over een gebogen lcd display met een formaat van 105-inch, led achtergrondverlichting en een paneel met een resolutie van 5.120 bij 2.160 pixels en een 21:9 beeldverhouding. Voor dit alles moet wel flink betaald worden want de tv heeft een adviesprijs van maar liefst 70.000 Amerikaanse dollars. Wat de Nederlandse prijs gaat worden is nog niet bekend.

De Koreaanse fabrikant brengt ook een 77-inch 4K Ultra HD tv op de markt maar dan niet met een lcd paneel maar een oled paneel. De 77-inch EC9800 is een stuk kleiner maar dus wel voorzien van de beste displaytechniek van dit moment. Ook deze tv wordt echter niet goedkoop. In de Verenigde Staten moet er namelijk 29.999 dollar voor neergelegd worden. 

Beide tv’s worden uitgerust met het webOS platform dat met name op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en multitasking voordelen moet bieden. Daarnaast zal LG deze week de overige modellen in de 2014 tv line-up bekendmaken. Zodra we alle informatie binnen hebben zorgen we voor een compleet overzicht.

Update: Bekijk de complete LG 2014 lcd led tv line-up.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.