Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG gaat merendeel Smart tv’s voorzien van webOS

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2014, 11:23 CategorieSmart tv's

Vandaag is CES 2014 van start gegaan in Las Vegas, en LG is één van de eerste fabrikanten die op het gebied van home cinema van zich laat horen. De Koreaanse fabrikant heeft de plannen voor webOS onthuld.

LG laat vandaag weten grootse plannen voor webOS, het vorig jaar aangekochte besturingssysteem, te hebben. Het platform moet dit jaar al op 70 procent van de gelanceerde Smart tv’s verschijnen en moet vooral gebruiksgemak bieden. Natuurlijk ontbreekt ook de mogelijkheid voor spraakbediening en bediening middels bewegingen niet. In eerste instantie wil LG webOS Smart tv’s in thuisland Korea lanceren om ze vervolgens ook naar Europa te brengen.

webOS werd vorig jaar door LG gekocht van HP. Het Amerikaanse bedrijf nam het besturingssysteem twee jaar eerder overgenomen van Palm maar wist er weinig mee te doen. Afgezien van een tablet werden er geen webOS apparaten gelanceerd. LG heeft het afgelopen jaar hard aan de software gewerkt en verwacht dat webOS voor met name Smart tv-gebruikers een verademing zal zijn. Zo is de zogenaamde ‘kaarten-interface’ eenvoudig te navigeren en kan de gebruiker schakelen tussen openstaande apps. LG wil op korte termijn ook een applicatiewinkel met apps voor webOS lanceren.

De eerste tv’s die op webOS draaien zijn reeds aangekondigd. Zo toonde LG eerder deze week de 4K Ultra HD tv line-up voor 2014. Alle modellen in deze line-up draaien op webOS. Daarnaast zal de Koreaanse fabrikant later deze week meer Smart tv’s met webOS presenteren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.