Google Chromecast binnenkort ook te koop in Nederland en België

23 januari 2014 1 Minuut 2 Reacties
Google-Chromecast

In juli van vorig jaar introduceerde Google de Chromecast, een hdmi-stick waarmee content van je mobiele apparaat op tv weergegeven kan worden. Op dit moment is de Chromecast alleen in te VS te koop maar het lijkt erop dat de accessoire dit jaar nog naar Nederland en België komt.

In een interview met CNET heeft Chromecast’s vice president of product management, Mario Queiroz, aangegeven dat Google druk bezig is met de voorbereidingen voor een internationale uitrol. De accessoire moet dit jaar nog in verschillende lande in de winkels liggen en het app-aanbod dat ondersteuning biedt voor de Chromecast zal ook snel uitgebreid worden.

De Google Chromecast is een hdmi-stick die voor 30 dollar verkocht wordt en waarmee video’s, websites en andere content die op je tablet of smartphone te bekijken is richting een tv gestreamd kan worden. De accessoire is fysiek verbonden met de tv middels hdmi en maakt verbinding met je thuisnetwerk. De content wordt echter niet direct vanaf je smartphone of tablet naar de tv gestreamd maar van de servers van Google gehaald.

Sinds de introductie van de Chromecast is het aanbod van applicaties die de dongle ondersteunen flink uitgebreid en Google heeft onlangs de sdk beschikbaar gesteld zodat ontwikkelaars ermee aan de slag kunnen. In oktober van vorig jaar maakte RTL al bekend de Chromecast te gaan ondersteunen en liet de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) weten de mogelijkheden voor Chromecast-ondersteuning voor de Uitzending Gemist-app te bekijken.

Reacties (2)