Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby Vision-techniek voor betere beeldkwaliteit verschijnt eind 2014

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2014, 13:20 CategorieAlgemeen

Begin december van vorig jaar liet Dolby, een bedrijf dat we met name kennen van de audio-technieken, zien ook de beeldkwaliteit van tv’s naar een hoger niveau te kunnen tillen. De Dolby Vision-techniek van het bedrijf moet dit jaar nog op de markt verschijnen.

Dolby heeft een nieuwe techniek ontwikkeld met de naam Dolby Vision en tijdens CES 2014 een aantal prototypen tv’s die ermee uitgerust zijn getoond. Dolby Vision is geen tv maar een beeldtechniek waarmee pixels een hogere helderheid kunnen behalen en het display een hoger contrast behaalt. Dit zorgt er weer voor dat beelden er scherper en dynamischer uitzien dan we tot op heden gewend zijn.

Dolby Vision is echter niet alleen hardware. Dolby heeft een nieuwe standaard ontwikkeld waarmee meer informatie meegezonden kan worden en een hogere helderheid en een hoger contrast gerealiseerd kan worden. De nieuwe standaard wordt theoretisch door Blu-ray ondersteund maar voorlopig richt het bedrijf zich met name op streamingdiensten. Zij gaan, zodra er hardware beschikbaar is die Dolby Vision ondersteunt, films en series die middels Dolby Vision gemasterd zijn beschikbaar stellen.

Op dit moment heeft Dolby al een samenwerkingsverband met onder meer Sharp, TCL en Vizio gesloten. Deze hardware-fabrikanten brengen die jaar nog Dolby Vision-gecertificeerde tv’s op de markt.

  • Delen:

Reacties

  1. peter vb
    10 januari, 2014 om 10:48

    Ben hier heel nieuwsgierig naar. Staks is dit gewoon standaard.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.