Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert DHT-S514 soundbar home cinema systeem

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2014, 13:55 CategorieLuidsprekers

Afgelopen december zagen we hem al even voorbij komen en vandaag heeft Denon de DHT-S514 soundbar officieel in Nederland gelanceerd. De soundbar moet volgens de fabrikant een indrukwekkend geluid weergeven en komt met een draadloze subwoofer.

Denon DHT-S514 soundbar

Net zoals elke andere soundbar is dit model van Denon ontwikkeld voor flatscreen tv’s waarbij de geluidskwaliteit vaak te wensen overlaat. De DHT-S514 moet deze audioweergave flink verbeteren, zonder teveel ruimte in te nemen en zonder je te beperkingen in de aansluitingsmogelijkheden.

De Denon DHT-S514 tv soundbar met kan middels HDMI met de tv verbonden worden en beschikt over HDMI ARC-functionaliteit (Audio Return Channel) waarmee audio van meerdere apparaten die op de tv aangesloten zijn weergegeven kan worden. Denons Virtual Surround-verwerking en draadloze subwoofer staan volgens het bedrijf garant voor een indrukwekkend geluid, zowel vanuit de tv als andere muziekbronnen. Er zijn verschillende luistermodi, waaronder Dialoog-, Film-, Muziek- en Nachtmodus. Met de laatste kan de soundbar ook ’s nachts worden gebruikt zonder andere gezinsleden te storen. 

Denon-DHT-S514-soundbar-2

De DHT-S514 is een discreet hifi-audiosysteem met een 2-weg tweekanaals soundbar en draadloos aangesloten subwoofer. Qua aansluitopties is de DHT-S514 voorzien van digitale, analoge en draadloze ingangen. Daarnaast kan de soundbar door middel van aptX Bluetooth ook worden gebruikt voor draadloze audiostreaming vanaf draagbare apparaten, smartphones en tablets met Bluetooth. De soundbar wordt geleverd met een eigen afstandsbediening, maar kan ook de commando’s van de gewone (of grotere universele) afstandsbediening leren.  Wanneer de soundbar vóór de tv wordt geplaatst, kan de IR-ontvanger van de tv met behulp van de meegeleverde IR-repeater de signalen van de tv-afstandsbediening opvangen.

Kenmerken

 • 2-weg speakersysteem met 2x 1/2″ tweeters en 2x ovaalvormige 2″ x 5″ mid / woofers
 • Draadloze woofer met solide 2x 5 1/4″ chassis voor een diepe basweergave
 • HDMI-aansluitingen (1x in / 1x uit) met ARC (Audio Return Channel)
 • Draadloos streamen via aptX Bluetooth voor audio van cd-kwaliteit
 • Optische en coaxiale digitale ingangen, plus een analoge ingang
 • Dolby Digital- en DTS-decodering met Denon Virtual Surround
 • 3 luistermodi en een Nachtmodus
 • In staat de commando’s van de bestaande tv-afstandsbediening te leren
 • Inclusief eenvoudige afstandsbediening
 • Met één kabel rechtstreeks op de tv aan te sluiten
 • Automatische bronkeuze
 • Twee paar voetjes voor instelbare hoogte bij plaatsing van de soundbar vóór de tv
 • Sleutelgatbevestigingen voor eenvoudige wandmontage
 • IR-repeater voor het doorgeven van de signalen van de tv-afstandsbediening
 • Verkrijgbaar in zwart 

Prijs en beschikbaarheid

De Denon DHT-S514 soundbar is vanaf februari verkrijgbaar in de winkel voor een adviesprijs van 499 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.