Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert DA-300USB High Definition USB DAC

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2014, 17:44 CategorieAlgemeen

Denon kondigt vandaag haar eerste externe USB Digital Audio Converter aan die de digitale audiokwaliteit naar optimaal niveau moet tillen. De nieuwe DA-300USB DAC is voorzien van dezelfde Advanced AL32 Processing-technologie en hoge-precisie 32 bits/192 kHz digitaal-analoogomzetter als we in Denons eersteklas CD/SACD-spelers aantreffen.

Denon DA-300USB DAC

De minimalistisch vormgegeven DAC wordt via de USB-B-poort aangesloten en biedt direct computeraudio van hoge kwaliteit. Het component is volgens de fabrikant ideaal voor het afspelen van muziekbestanden op de pc of het streamen van audio via internet. Tegelijkertijd kunnen mediaspelers, cd- en dvd-spelers, tv’s en settopboxes, Apple TV en gameconsoles op de extra coaxiale en optische digitale ingangen worden aangesloten.

De computer herkent de DA-300USB als externe geluidskaart waardoor de kwalitatief minder sterke audio-elektronica van de pc zelf wordt omzeild. De DA-300USB kan alle digitale audioformaten aan die de mediaspeler van de computer kan verwerken, waaronder MP3/MP4, AAC, ALAC, WAV en FLAC HD (tot 24 bits/192 kHz) en DSD (het systeemeigen SACD-bestandsformaat) in 2,8 MHz en 5,6 MHz resolutie. De overdracht van de digitale audio vanaf de computer naar de DA-300USB vindt plaats in bit-transparante, asynchrone modus. Hierdoor ontstaat een bit-perfect overdracht voor de high-definition Advanced AL32 Processing en hoge-precisie digitaal-naar-analoog- omzetting.

Denons AL32 Processing en hoge-precisie 32 bits/192 kHz digitaal-naar-analoog-omzetting moeten een audiokwaliteit leveren die beter presteert dan de gebruikelijke high-definition omzettingstechnieken over een grote bandbreedte, aldus Denon. Net zoals geavanceerde Blu-rayspelers Full HD videokwaliteit kunnen leveren, zorgt de Advanced AL32 Processing-technologie voor de omzetting en upsampling van alle ingangssignalen naar een high-definition 32 bits/192 kHz datastroom. Om volop te profiteren van de high-definition Advanced AL32 Processing, is er een hoge-precisie 32 bits/192 kHz D/A- omzetterschakeling ingezet. De kwantisatieruis, die inherent is aan de omzetting van digitale audio met standaardresolutie, wordt zo onhoorbaar, en de digitale verwerkings- en filterartefacten komen ver buiten het bereik van het menselijke gehoor te liggen.

De DA-300USB is een compact systeem met afmetingen van 17 x 17 x 5,5 cm. Het minimalistisch vormgegeven voorpaneel is voorzien van een aan/uit-knop, hoofdtelefoonuitgang, volumeregeling, en een ingangsselector in de vorm van een tiptoets. Daarnaast is er een OLED-display dat de geselecteerde ingangsbron, het hoofdtelefoonvolume en de resolutie van het ingangssignaal weergeeft. De weergaverichting van het display hangt af van de horizontale of verticale plaatsing van het systeem.

Prijs en beschikbaarheid

De DA-300USB DAC is naar verwachting vanaf februari verkrijgbaar. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.