Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ lanceert W7500 projector voor de thuisbioscoop

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2014, 16:23 CategorieProjectors

BenQ presenteert deze week de W7500 project, een model dat speciaal ontwikkeld is voor de high-end thuisbioscoop en, volgens de fabrikant, voldoet aan de hoogste eisen. Deze nieuwe project met een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 in 16:9 formaat en een aantal professionele features is vanaf nu in de winkel verkrijgbaar voor de prijs van 2.399 euro.

De BenQ W7500 zorgt met 2000 ANSI lumen en een hoge contrastratio van 60.000:1 op een diagonaal tot 150-inch. De beeldprojectie kan door de Lens Shift-functie zonder vervorming of trapeziumeffect zowel verticaal als horizontaal aangepast worden, zodat het apparaat flexibel inzetbaar is zonder van plaats te veranderen of digitale beeldcorrectie. Dankzij de zoomratio van 1,5:1 kan de afstand van de projector tot het scherm afzonderlijk ingesteld worden en biedt daarmee flexibiliteit tussen vier muren. Met Rec. 709 Color Gamut beschikt de W7500 over een gestandaardiseerde kleurkalibratie, zoals die ook te vinden is in de wereld van tv en bioscoop. 

De geïntegreerde frame-interpolatietechnologie, waarmee tussenbeelden worden berekend en anti-aliasing wordt toegepast, moet volgens BenQ zorgen voor vloeiende beeldsequenties zonder wiseffecten. Het kleurmanagementsysteem biedt bovendien de mogelijkheid tot afzonderlijke fijnafstemming van de kleuren op het gebied van contrast, helderheid, kleurtemperatuur, gamma en witbalans.

BenQ W7500

De W7500 is compatibel met de nieuwste HDMI-standaard, zodat 3D-films rechtstreeks door de Blu-ray speler afgespeeld kunnen worden. Live sportuitzendingen via kabel- of satelliet-tv en 3D-videogames kunnen ook weergegeven worden. Triple Flash-technologie zorgt er bij een 3D-weergave van 144Hz voor dat door verdrievoudiging van de beeldherhalingsfrequentie trillingen niet meer waarneembaar zijn. Het geïntegreerde DLP Link-synchroniseringssysteem verzorgt het samenspel tussen de projector en de optioneel verkrijgbare shutterbril, die voor een prijs van 99 euro in de winkel ligt.

Tot de featureset behoort verder instelling van de kleurtemperatuur (drie vooringestelde modussen en drie gebruikersmodi), PiP (Picture in Picture), Panamorph-compatibiliteit en ISFccc-certificering.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.