Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Asus kondigt 28-inch 4K-monitor met prijs van 799 dollar aan

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2014, 14:29 CategorieLcd en led tv's

Dat de 4K-resolutie niet per definitie voor te dure hardware zorgt bewijst Asus met de introductie van de PB287Q. Deze 28-inch monitor met een 4K Ultra HD resolutie wordt namelijk gelanceerd voor een prijs van 799 dollar.

De Asus PB287Q beschikt over een 28-inch tn-display met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels en een helderheid van 300 cd/m². Om het toestel betaalbaar te houden heeft Asus dus niet gekozen voor het veelgebruikte ips lcd paneel. Het tn-paneel is voorzien van led achtergrondverlichting dat volgens de Taiwanese fabrikant flikker-vrij is. 

Asus-4K-monitor-2

Verder is de monitor uitgerust met een reactietijd van 1ms, een DisplayPort 1.2, twee HDMI-poorten met MHL-ondersteuning. Ook zijn er twee speakers met een vermogen van 2 Watt in de behuizing verwerkt. De standaard zorgt ervoor dat de monitor compleet naar eigen wens afgesteld kan worden.

De Asus PB287Q monitor met 4K-resolutie moet in het eerste kwartaal van 2014 op de markt verschijnen voor een adviesprijs van 799 dollar, en is daarmee één van de goedkoopste opties wanneer je de overstap naar 4K wilt maken. Over de Nederlandse prijs en beschikbaarheid is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.