Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wacht niet langer als je nog een Panasonic plasma tv wilt kopen

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2014, 14:10 CategoriePlasma tv's

Het is duidelijk dat het einde van plasma in zicht is. De belangrijkste plasma tv-fabrikant, Panasonic, is inmiddels gestopt met de productie en dat betekent dat de voorraad alsmaar kleiner wordt. Ben je nog op zoek naar een plasma tv van Panasonic dan is het verstandig niet te lang meer te wachten.

Volgens zowel experts als de echte filmenthousiastelingen is plasma nog steeds dé techniek wanneer je voor de beste beeldkwaliteit gaat. Panasonic heeft dit afgelopen jaar wederom laten zien met een aantal indrukwekkende plasma tv-series, waar ook wij zeer van onder de indruk waren. Zelfs met een beperkt budget haal je met de ST60-serie een tv in huis die menig lcd-variant doet verbleken.

Helaas heeft Panasonic eind vorig jaar besloten om te stoppen met de productie van plasma tv’s. De marge op de modellen werd door de hevige concurrentie met lcd tv’s steeds kleiner en de vraag naar plasma tv’s daalde sterk. De in 2013 gelanceerde plasma tv’s zijn dus de laatste modellen die we van Panasonic gaan zien en de laatste kans voor de consument om nog een Panasonic plasma tv in huis te halen. 

Panasonic-VT60-retina

Het is echter verstandig niet te lang te wachten wanneer je naar een dergelijke tv op zoek bent. De voorraad begint te slinken en daarbij zien diverse winkels de vraag naar Panasonic plasma tv’s juist stijgen omdat het de laatste modellen zijn. Dit heeft weer tot gevolg dat de prijzen op korte termijn hoger komen te liggen, iets wat in de VS al duidelijk zichtbaar is.

Neem dus een kijkje in ons Panasonic 2013 plasma tv overzicht voor alle modellen, specificaties en de laagste prijzen. Daarnaast kun je onze Panasonic GT60 plasma tv review en Panasonic ST60 plasma tv review doornemen voor onze uitgebreide ervaringen.

 • Delen:

Reacties

 1. peter vb
  31 januari, 2014 om 15:33

  Blijf het vreemd vinden. Maakten ze het laatste jaar modellen die ook overdag te bekijken zijn en superieur aan led stoppen ze ermee. Denk dat ze de OLED en 4K teveel in de weg zouden zitten. Heb echt op mijn gemak goed kunnen vergelijken tussen een Vt60 en en Sony 4K maar moest er wel extreem dicht opstaan (1 meter) een minimaal verschil te zien.

 2. Daniëlla
  02 februari, 2014 om 23:06

  Heb zelf een plasma tv en die is wel 1000% mooier qua beeld dan de led tv. Veel rustiger en veel echte natuurgetrouwe kleuren. Niet die felle kleuren wat je altijd al heb bij lcd/led tv

 3. Justin
  04 februari, 2014 om 16:21

  Dit is mijn derde plasma. En ik moest en zou de laatste VT serie in huis hebben.

  Van 55 naar 65 gegaan. Wat een beauty….

  Hoop er lang van te mogen genieten.

 4. Dick
  02 maart, 2015 om 11:37

  Waar vind ik on 2015 nog een PLasma TV en ik ben het met alle reacties eens, dat het heel jammer is dat PLasma nergens meer te koop is of heb ik dat mis?

  Zelfs de Plasma Discounter verkoopt ze niet meer!

  In winkels worden verkopers geadviseerd vooral natuurfilms op te zetten bij de Oled TV een geen tenniswedstrijd.

  • j.kok
   02 augustus, 2015 om 12:14

   hoi, in duitsland zijn ze nog te koop

  • Carolien
   27 maart, 2016 om 12:50

   Hallo Plasma liefhebber,
   Ik heb een Panasonic plasma,TH-37PW5 te koop. Ik heb er boxen, een voet, ophangbeugel en een tuner bij. Mocht iemend belangstelling hebben, stuur dan even een mailtje naar caroliendehoop@outlook.com

 5. Nathalie
  28 november, 2015 om 21:58

  Ik vind het onbegrijpelijk dat plasma eruit gaat. LCD/LED geeft een heel onnatuurlijk beeld. Plasma is scherp en natuurgetrouw. En wat betreft de zogenaamd hogere kosten mbt stroomverbruik: ik heb daar nog niets van gemerkt. Ik vind dat ik zelf nog steeds het mooiste beeld heb van alles wat ik om me heen zie. Ik heb een Panasonic. Ik wil nu in de slaapkamer ook een Plasma-TV, iets kleiner. Ik hoop dat ik er nog een ergens kan vinden (betaalbaar)…

 6. Urgasoog
  29 november, 2015 om 13:33

  Idd veel mooier dan welkoe lcd of led dan ook. Ik wilde nieuwe panasonic aanschaffen als reserve toestel. Ik ben gestopt met verder zoeken omdat oled televisies van minimaal dezelfde beeldkwaliteit zouden zijn.

 7. Carolien
  27 maart, 2016 om 12:49

  Hallo Plasma liefhebbers,
  Ik heb een Panasonic plasma,TH-37PW5 te koop. Ik heb er boxen, een voet, ophangbeugel en een tuner bij. Mocht iemend belangstelling hebben, stuur dan even een mailtje naar caroliendehoop@outlook.com

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.