Airtame: Audio en video draadloos versturen middels een HDMI-dongle

24 januari 2014 1 Minuut 1 Reacties
Airtame

Een Deense start-up met de naam Airtame heeft een nieuwe techniek ontwikkeld waarmee audio- en videosignalen draadloos naar je tv verstuurd kunnen worden middels een dongle. De accessoire wordt komende zomer op de markt verwacht.

Het probleem van draadloze communicatie binnen een home cinema systeem is dat er inmiddels zoveel verschillende standaarden en technieken zijn die niet op alle producten te vinden zijn. Zo kun je audio en video streamen middels onder meer DLNA, AirPlay en Miracast. De bedenkers van Airtame willen hier verandering in brengen door eenvoudig elk product geschikt te maken voor het in hoge kwaliteit streamen van audio en video.

De Airtame-techniek maakt gebruik van je bestaanden wifi-netwerk en werkt met nagenoeg alle computers, smartphones, tablets en besturingssystemen. Het enige wat je nodig hebt om video en audio naar een tv of pc te streamen is software op het apparaat waar vanaf gestreamd wordt en een Airtame dongle die op een HDMI-poort van de tv of pc aangesloten wordt. Volgens de makers heeft de techniek nauwelijks last van vertraging waardoor het ook voor gamers een ideale oplossing zou zijn. 

Airtime heeft onlangs via crowdfunding een bedrag van 1,2 miljoen dollar binnengehaald en gaat hiermee het product verder ontwikkelen. Het uiteindelijke product moet komende zomer in de winkel liggen voor een prijs van 99 dollar.

Reacties (1)