Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aantal abonnees Netflix blijft hard groeien

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2014, 11:19 CategorieStreamingdiensten

Netflix is alweer een aantal maanden in Nederland beschikbaar en lijkt ook hier aan te slaan. Tijdens de bekendmaking van de nieuwe kwartaalcijfers liet Netflix weten nog steeds hard te groeien, vooral ook buiten de VS.

In de Verenigde Staten, het land waar Netflix begonnen is, heeft de dienst inmiddels 33,4 miljoen abonnees. 1,7 miljoen van deze abonnees betalen niet voor de dienst en zitten dus in hun eerste gratis maand. Na deze maand besluit een deel af te haken en dus het abonnement op te zeggen. Buiten de VS heeft Netflix inmiddels 10,9 miljoen abonnees, waarvan 1,2 miljoen mensen niet betalen voor het abonnement.

In het afgelopen jaar wist Netflix link te groeien. Zo kwamen we buiten de VS 4,8 miljoen gebruikers bij en groeide het aantal abonnees in de VS met 6,2 miljoen. Sinds de herfst van 2013 is Netflix ook in Nederland beschikbaar maar het bedrijf heeft niet bekendgemaakt hoeveel Nederlanders een abonnement afgenomen hebben. Wel laat het bedrijf weten dat er in Nederland nog geen winst gemaakt wordt, iets dat volgens Netflix normaal is kort na de introductie. In totaal behaalde het bedrijf afgelopen jaar een omzet van 3,2 miljard euro, tegenover 2,7 miljard euro een jaar eerder.

Uit een recent onderzoek bleek dat 6 procent van de Nederlanders Netflix gebruikt voor het bekijken van video on demand-content. Later dit jaar wil de dienst nieuwe abonnementsvormen introduceren om voor ieder wat wils te bieden en het aantal abonnees verder te laten groeien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.