Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha presenteert nieuwe Soundbar en TV-Soundbooster Line-up

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2013, 11:32 CategorieLuidsprekers

Fabrikanten van audioproducten doen er alles aan om de audiokwaliteit van je flatscreen tv te verbeteren en Yamaha komt zelfs met een complete line-up. De fabrikant introduceert nieuwe soundbar en TV-soundbooster audioproducten waarmee middels één luidsprekerbehuizing een virtueel surround-geluid gecreëerd kan worden.

Digital Sound Projector YSP-1400

Yamaha presenteert met de YSP-1400 een nieuwe Digital Sound Projector. Binnen in de behuizing bevinden zich acht beam-luidsprekers die via gerichte geluidsreflecties in de ruimte een virtuele 5.1 surround-sound genereren. Twee ingebouwde subwoofers met een doorsnee van 8,5 centimeter moeten zorgen voor een krachtige bas. Volgens Yamaha is de surround-ervaring zoals je van surroundspeakers gewend bent, maar het moet gezegd worden dat dit effect met één speaker niet haalbaar is.

yamaha_ysp-1400

Front Surround-System YAS-152

Evenals de YSP-1400 bestaat de YAS-152 ook uit één enkele slanke behuizing, die door zijn extra brede afmetingen ideaal is voor grote televisies met een beelddiagonaal vanaf 55-inch. Binnenin bevinden zich twee drivers van 6,5 cm en twee subwoofers met een doorsnee van 8,5 cm die voor een diepe bas moeten zorgen. Als Front Surround Systeem maakt Yamaha bij de YAS-152 gebruik van de AIR SURROUND XTREME-technologie – een ontwikkeling van Yamaha zelf, die met twee luidsprekers met behulp van complexe algoritmes een 7.1 surround-sound moet verzorgen. Ook hierbij geldt echter dat het nooit hetzelfde is als fysieke speakers achterin de kamer.

yamaha_yas-152

TV-Soundbooster NX-B55

De TV-Soundbooster van Yamaha moet zorgen voor een krachtige stereo-sound voor iedere flatscreen-televisie. Het is volgens Yamaha het ideale startersproduct voor iedereen die een beter tv-geluid wil hebben. De NX-B55 is eenvoudig aan te sluiten en te bedienen: met slechts één kabel wordt hij op de televisie aangesloten via de uitgang voor de hoofdtelefoon. Het volume kan worden geregeld via de afstandsbediening van de televisie.

Yamaha-NX-B55

De soundbar-systemen YSP-1400 en YAS-152 kunnen met de gratis HT Controller-app voor iOS en Android via smartphone en tablet worden bediend. Bovendien is het bij de soundbars én bij de TV-Soundbooster mogelijk om muziek draadloos via Bluetooth af te spelen.

Yamaha’s technologieën Clear Voice en UniVolume moeten zorgen voor een optimale verstaanbaarheid van spraak en een gelijkblijvend volume, bijvoorbeeld bij reclameonderbrekingen. Zo herkent UniVolume het hoge volume van reclameblokken en past het aan het filmvolume aan. De omslachtige aanpassing van het volume met de afstandsbediening behoort daarmee tot het verleden.

Prijs en beschikbaarheid 

De nieuwe Yamaha Soundbar-systemen en de TV-Soundbooster zijn per direct verkrijgbaar. De Digital Sound Projector YSP-1400 kost 399,00 euro, het Front Surround-System YAS-152 wordt aangeboden voor 329,00 euro, en de NX-B55 is verkrijgbaar voor 149,00 euro. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.