Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel Raumfeld Cube: Wi-Fi speakers met ingebouwde versterker

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2013, 14:04 CategorieLuidsprekers

Teufel Audio uit Berlijn heeft inmiddels een aardig aanbod streamingproducten in de Raumfeld-serie en deze week wordt het aanbod wederom uitgebreid met de Raumfeld Cube. 

Teufel Raumfeld Cube

Deze nieuwe draadloze luidsprekers spelen muziek van het internet of uit de eigen digitale muziekverzameling draadloos en in, volgens de fabrikant, hoge kwaliteit af. De digital-analoog-converter zorgt dat de muziekbestanden zonder kwaliteitsverlies worden weergegeven, terwijl de coaxial drivers muziek moeten weergeven op hoog niveau. Ook zien we het kenmerkende Raumfeld design met de kubusvormige behuizing terug. 

Teufel zet met de Raumfeld Cube twee streaming luidsprekers op de markt welke beschikken over een ingebouwde 70 Watt Bi-amping versterker en hoogwaardige streaming-technologie. De Cube ondersteunt verschillende streaming opties, waaronder internetradiostations, en speelt audioformaten met hoge resolutie, zoals FLAC en WAV, draadloos direct uit het eigen netwerk of van smartphone of tablet af. De digital time alignment corrigeert de looptijd van de midden- en hoge tonen en moet zorgen voor optimale weergave van muziek. De basweergave bereikt dankzij de double-bass-reflex poorten een grensfrequentie van 62 Hz tot 20 Hz.

Teufel-Raumfeld-Cube-2

De Cube ontvangt signalen via WLAN 802.11b/g/n, de antenne is geïntegreerd in de behuizing. Daarnaast beschikt de Raumfeld Cube over een aansluiting voor 100 MBit-LAN, en over een cinch-aansluiting om analoge bronnen direct aan te sluiten. De converter van de Cube kan analoge signalen digitaliseren, om ze aan meerdere Raumfeld systemen in een multiroom setup over te dragen. Alle Raumfeld producten zijn aan te sturen met de gratis Raumfeld-app voor iOS en Android. 

Prijs en beschikbaarheid

De Raumfeld Cube is vanaf heden verkrijgbaar in de webshop van Teufel Audio voor de prijs van 499,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.