Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TEAC introduceert LP-P1000 Music Centre met retro-uiterlijk

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2013, 14:31 CategorieHome cinema sets

Voor wie de jaren ’70 maar niet kan loslaten is dit Music Centre van TEAC een ideale aanvulling voor het home cinema systeem. Dit LP-P1000 systeem is namelijk voorzien van een opvallend retro-uiterlijk.

De TEAC LP-P1000 moet volgens de fabrikant alle voordelen van het traditionele ‘music centre’ brengen naar zowel de nieuwe als de oude generatie luisteraars. Het systeem beschikt over de nieuwste technieken en features, wordt in de markt gezet voor een prijs van 449 Britse ponden, en biedt volgens TEAC een indrukwekkende audiokwaliteit.

In de opvallende behuizing vinden we onder meer een traditionele draaitafel, een cd-speler met ondersteuning voor onder meer mp3 en wma-bestanden, een AM/FM tuner en een Bluetooth-verbinding voor het draadloos weergeven van muziek van smartphones en tablets. De pick-up kan naast de 33rpm en 45rpm singles ook de vintage 78rpm albums weergeven. 

TEAC LP-P1000-2

Mocht je andere componenten willen aansluiten is dit mogelijk via de analoge phono- en minijack-aansluitingen. Een stereo-output zorgt ervoor dat je de audio van de draaitafel kunt doorsturen naar een externe versterker of recorder. Het systeem is uitgerust met twee twee-weg hifi-speakers die in een kersenhout of zwarte afwerking komen en aangestuurd worden door een tweemaal 25 Watt versterker.

Het TEAC LP-P1000 Audio System moet half december op de markt verschijnen voor een adviesprijs van 449,99 Britse ponden (omgerekend zo’n 540 euro). De Nederlandse adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.