Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung en LG komen in januari met flexibele oled tv’s’

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2013, 12:04 CategorieOled tv's

Als we de geruchten mogen geloven introduceren LG en Samsung in januari tijdens CES 2014 de eerste oled tv’s met een flexibel display dat middels de afstandsbediening gebogen kan worden.

De eerste oled tv’s die dit jaar de markt bereikten waren voorzien van een gebogen display dat, volgens de fabrikanten, de kijkervaring moet verbeteren. Hoewel we daarvan nog niet helemaal overtuigd zijn staat de ontwikkeling van gebogen tv-schermen niet stil. Volgens bronnen in Korea zouden Samsung en LG, twee fabrikanten die reeds oled tv’s op de markt gebracht hebben, volgende maand de eerste flexibele oled tv’s tonen.

Begin januari vindt in Las Vegas CES 2014 plaats. Deze beurs wordt elk jaar door fabrikanten aangegrepen om de nieuwste ontwikkelingen, technieken en producten aan het publiek te tonen. Eén van de innovaties die LG en Samsung meebrengen is volgens de Korea Times een flexibele oled tv. De bolling van de tv moet middels de afstandsbediening in te stellen zijn. Zo kun je voor het kijken van een film een compleet vlak display gebruiken, en de tv laten buigen wanneer je een game speelt.

Voordat we te enthousiast worden moet bij dit alles gezegd worden dat de technologie nog verre van geschikt is voor massaproductie. De kans is groot dat beide fabrikanten de flexibele oled tv’s achter gesloten deuren aan een kleine groep mensen tonen en dat we later in 2014 of in 2015 pas de eerste modellen zien die ook daadwerkelijk beschikbaar zijn voor consumenten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.