Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung begint verkoop 110-inch 4K Ultra HD tv

Geschreven door
Geplaatst op30 december 2013, 12:03 CategorieLcd en led tv's

Het is alweer een jaar geleden dat het model officieel aangekondigd werd maar Samsung is vandaag begonnen met de verkoop van een 4K Ultra HD tv met een formaat van maar liefst 110-inch.

Dit model, ’s werelds grootste 4K Ultra HD tv, werd begin dit jaar tijdens CES 2013 aan het publiek getoond, samen met een 85-inch model. De 85-inch tv is al een tijdje in een aantal landen te koop, waaronder Nederland. Voor dit model moet echter diep in de buidel getast worden want de prijs bedraagt 40.000 euro.

Het 110-inch model liet op zich wachten maar vandaag, een week voordat CES 2014 van start gaat, heeft Samsung laten weten dat de verkoop begonnen is. De tv heeft een formaat van 110-inch, wat neerkomt op een breedte van 2,6 meter en een hoogte van 1,8 meter. Veder beschikt de tv over full led achtergrondverlichting met een geavanceerde local dimming-techniek en natuurlijk de mogelijkheid om HD-content op te schalen naar 4K-resolutie. De verkoop is van start gegaan in het Midden-Oosten, China en een aantal Europese landen. De prijs maakt Samsung echter niet bekend.

Volgende week gaat in Las Vegas CES 2014 van start en krijgen we van veel fabrikanten nieuwe 4K Ultra HD tv’s te zien. Ook Samsung heeft al laten weten veel nieuws te tonen op dit gebied, waaronder een 105-inch 4K Ultra HD tv met een gebogen display en een 21:9 beeldverhouding.

Update: Samsung heeft de prijs inmiddels bekendgemaakt… 150.000 dollar, jawel! Via Amazon.com te bestellen. Graag horen we het als je er een besteld hebt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.