Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic, LG en Sharp vormen AllSeen Alliance voor een ‘slimmer’ huis

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2013, 13:09 CategorieThuisnetwerk

Begin deze maand maakte LG bekend zich in 2014 te gaan focussen op het AllJoyn platform van Qualcomm om alle apparaten in huis met elkaar te verbinden. Inmiddels hebben meer fabrikanten zich bij het initiatief aangesloten en vormen de AllSeen Alliance.

De AllSeen Alliance bestaat momenteel uit onder meer LG, Panasonic, Qualcomm, Sharp, Haier, TP-Link en HTC. Deze bedrijven gaan het AllJoyn platform van chipfabrikant Qualcomm gebruiken om verschillende apparaten in huis met elkaar te laten communiceren. Het idee is om een open framework te maken waarmee tv’s, settopboxes, routers, lichten, huishoudelijke apparaten, etc. met elkaar in verbinding staan en zonder problemen kunnen communiceren. Zelfs verschillende besturingssystemen voor tablets en smartphones zouden geen beperking moeten vormen.

Allseen-alliance

Het eerste doel van de AllSeen Alliance is om één standaard te creëren waarmee iedereen aan de slag kan. Uiteindelijk moet dit er bijvoorbeeld voor zorgen dat je met je tv de wasmachine kunt starten, met je smartphone de lichten in huis kunt dimmen of met je tablet de voordeur kunt ontgrendelen. LG gaf eerder deze maand aan dat het AllJoyn platform ook voordelen voor het spelen van games biedt. Zo moet je multi-player games op een tv kunnen spelen met spelers die smartphones met verschillende besturingssystemen hebben. 

De verwachting is dat we tijdens CES 2014 de eerste prototypen en ontwikkelingen gaan zien. Het daadwerkelijk ‘slimme’ huis waarin alles met elkaar verbonden is laat volgens de AllSeen Alliance nog wel even op zich wachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.