Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook Samsung toont 105-inch UHD tv tijdens CES 2014

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2013, 13:49 CategorieLcd en led tv's

Samsung en LG zijn al tijden met elkaar in een harde strijd verwikkeld op het gebied van tv. Ook in 2014 wordt deze strijd voorgezet want beide fabrikanten laten vandaag weten een 105-inch tv met gebogen display te tonen tijdens CES 2014.

Eerder vandaag liet LG al weten een 105-inch lcd led tv met gebogen display en 4K-resolutie naar CES 2014 te brengen en niet veel later stuurde Samsung een vergelijkbaar persbericht uit. De belangrijkste specificaties van de modellen komen dan ook overeen; een 105-inch formaat, de lcd led techniek, een gebogen scherm, een 21:9 beeldverhouding en de hoge 4K Ultra HD resolutie. Beide fabrikanten geven aan dat de resolutie van de modellen 5.120 bij 2.160 pixels bedraagt, iets hoger dan de standaard 4K-resolutie voor het 16:9 beeldformaat. 

Samsung-Curved-UHD-tv

Het lijkt er dus op dat we in 2014 heel wat bijzondere tv’s kunnen verwachten. Mogelijk wordt het gebogen scherm nu breed geaccepteerd, krijgen ook goedkopere modellen de hoge 4K-resolutie en komt de 21:9 beeldverhouding weer terug. Houd Homecinema Magazine komende maand goed in de gaten voor het laatste nieuws vanaf CES 2014.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.