Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe Samsung Smart tv’s kunnen met vinger bediend worden

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2013, 11:47 CategorieSmart tv's

Begin volgende maand gaat in Las Vegas CES 2014 van start en krijgen we weer een vloedgolf van nieuwe producten en technieken over ons heen. Samsung heeft vandaag al in grote lijnen bekendgemaakt wat we op het gebied van Smart tv kunnen verwachten.

De Koreaanse fabrikant zal tijdens CES 2014 een verbeterde techniek presenteren voor het bedienen van tv’s middels bewegingen. Bij de huidige Smart tv’s van Samsung kunnen bewegingen van de hand al gebruikt worden om bepaalde functies uit te voeren of om van kanaal te wisselen. In 2014 wordt een nauwkeurigere techniek geïntroduceerd waardoor ook het bedienen van de tv middels de vingers mogelijk moet zijn.

Door met je vingers een beweging te maken moeten diverse functies uit te voeren zijn. Zo geeft Samsung aan dat het maken van een cirkelbeweging tegen de klok in ervoor zorgt dat de tv teruggaat naar het vorige scherm of een video pauzeert. Veel meer details over de nieuwe techniek heeft de Koreaanse fabrikant nog niet bekendgemaakt.

Wel laat Samsung weten dat ook Voice Interaction, de techniek waarmee de tv middels spraak bediend kan worden, verbeterd is en uitgebreid wordt. In 2014 wordt het aantal ondersteunde talen vergroot naar 23. Het is momenteel al mogelijk om Nederlandse stemcommando’s te gebruiken om een Samsung Smart tv te bedienen. De spraakbediening moet volgens Samsung eenvoudiger worden door kortere commando’s en de introductie van een aantal shortcuts.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.