Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft verkoopt 2 miljoen Xbox One spelcomputers in 18 dagen

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2013, 17:09 CategorieGaming

Nadat vorige week Sony al bekendmaakte in twee weken ruim twee miljoen PlayStation 4 game consoles verkocht te hebben, laat Microsoft vandaag weten dat de Xbox One dezelfde mijlpaal bereikt heeft.

18 miljoen Xbox One consoles

De nieuwe Xbox One spelcomputer van Microsoft is in de afgelopen achttien dagen ruim twee miljoen keer over de toonbank gegaan. Op zich een hele prestaties want de spelcomputer is maar in 13 landen te koop en is 100 euro duurder dan de PlayStation 4. De Xbox One werd op 22 november door Microsoft gelanceerd in onder meer de Verenigde Staten en een aantal Europese landen en heeft een adviesprijs van 499 euro.

Nederlandse lancering vertraagd

Naast dit positieve nieuws verscheen er vandaag ook negatief nieuws voor Nederlanders die de Xbox One willen kopen, al is het nog maar een gerucht. Microsoft zou namelijk de game console pas in het derde kwartaal van 2014 naar Nederland brengen in plaats van begin volgend jaar. Eerder gaf de softwaregigant al aan de lancering uit te moeten stellen van november 2013 tot het voorjaar van 2014. Het lijkt Microsoft dus wederom niet te lukken om de spelcomputer op tijd naar diverse regio’s te brengen en daarom zou de lancering uitgesteld worden. Microsoft zelf heeft dit overigens nog niet bevestigd.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.