Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz introduceert PM8005 versterker en SA8005 SACD-speler

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2013, 15:49 CategorieReceivers

Marantz kondigt deze week de introductie aan van twee nieuwe stereocomponenten: de PM8005 geïntegreerde stereoversterker en de SA8005 Super Audio CD-speler.

Marantz PM8005 en SA8005

De nieuwe systemen staan volgens Marantz garant voor eersteklas audiokwaliteit in haar puurste vorm. De fabrikant omschrijft de set als een sublieme combinatie die niet alleen een gebalanceerd geluid met delicate details voortbrengt, maar ook beschikt over USB-DAC-functionaliteit voor uitzonderlijke veelzijdigheid.

De volledig discrete PM8005 met current feedback is gericht op audioliefhebbers die hoogwaardige weergavekwaliteit en flexibel gebruiksgemak zoeken. De versterker levert 2 x 70 Watt bij 8 ohm, waarbij de symmetrische circuits een beeldbalans bieden. Om een unieke geluidsbeleving te garanderen, hebben de Marantz-ontwerpers de belastingseigenschappen aangepakt en geoptimaliseerd. Hierbij is het circuit van de grote, dubbel afgeschermde ringkerntransformator opnieuw ontworpen om het bandbreedtevermogen te optimaliseren. Het resultaat is een current feedback-versterker met een enorme energiereserve waarmee je de meest veeleisende luidsprekers moet kunnen aansturen.

PM8005-Marantz

Ook is de PM8005 voorzien van current feedback-HDAM’s, plus een drielaags bodemplaat om trillingen te elimineren. Dankzij de Power Amp Direct-modus is er zowel een tweekanaals stereo- als meerkanaalsconfiguratie mogelijk. Met één enkele druk op de knop voegt de PM8005 versterker frontkanalen toe met de kwaliteit van een surroundsound-systeem. De PM8005 biedt ook een source-direct-modus voor een zo zuiver mogelijk audiosignaal, en Phono MM waarmee je van vinyl kunt genieten.

De ontwerpers hebben volgens Marantz alle kennis die ze hebben opgedaan in de Premium-collectie toegepast in de stereo SA8005 stereo SACD-speler. De SA8005 is voorzien van snellere symmetrische circuits met weinig ruis, een lagere impedantie en kwalitatief hoogwaardige componenten. Hierdoor geeft de speler volgens de fabrikant een breed klankveld weer zonder dat er informatie wordt toegevoegd of ontbreekt. Het laadmechanisme elimineert vrijwel alle resonantie, en het verkleinde vervormingsspectrum moet ervoor zorgen dat SACD’s worden weergegeven met de best mogelijke audiokwaliteit.

SA8005-Marantz

Net als de Premium SA-14S1 is ook de SA8005 uitgerust met DAC-modus. De SA8005 is voorzien van optische en digitale coax-ingangen én USB-B voor rechtstreekse aansluiting op de pc. Dit houdt in dat de hoogwaardige DAC en audio-uitgangsfase met HDAM-SA2-modules kunnen worden ingezet. Ook is deze cd-speler voorzien van Marantz’ nieuwste aardings- /signaalisolatortechnologie, waarmee vrijwel alle pc-ruis wordt geëlimineerd. De speler kan fungeren als geluidskaart voor de pc. De USB-B-poort werkt in asynchrone modus en levert niet alleen ondersteuning voor 192 kHz/24-bit, maar ook voor de DSD-formaten 2,8 MHz en 5,6 MHz.

Marantz PM8005 versterker kenmerken

 • 2x 70 watt (8 ohm) / 2x 100 watt (4 ohm)
 • Current Feedback-versterking
 • Door Marantz ontwikkelde HDAM-SA3-circuits
 • Ringkerntransformator en hoogwaardige aangepaste componenten
 • Drielaags bodemplaat voor minimale trillingen
 • Hoogwaardige luidsprekeraansluitingen (A/B-schakeling)
 • Pre-out en Power Amp Direct-modus voor systeemuitbreiding
 • Discrete bufferversterking-ingangen
 • Vergulde ingangen/uitgangen incl. phono (MM)-ingang
 • Systeemafstandsbediening voor de versterker en cd-speler 

Marantz SA8005 SACD-speler kenmerken

 • Voor het afspelen van SACD’s en cd’s, met USB-A en DAC-modus (USB-B, optische en coax-ingang) voor HD-audio
 • De USB-B-poort werkt in asynchrone modus en ondersteunt PCM tot 192 kHz/24-bit en de directe streamingformaten DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz
 • Analoge audioschakeling met Marantz’ HDAM SA2
 • ‘High Current Audiophile’ D/A-omvormer CS4398 en vrijwel jittervrije dubbele systeemklok
 • Ringkerntransformator en hoogwaardige aangepaste componenten
 • Dubbellaags bodemplaat voor extra stabiliteit
 • Hoofdtelefoonversterker met HDAM-SA2
 • Systeemafstandsbediening voor de versterker en cd-speler 

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Marantz PM8005 en SA8005 zijn vanaf januari verkrijgbaar bij bevoegde Marantz-dealers in zwart of zilver- goud. 

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.