Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG wil alle apparaten in huis met je Smart tv verbinden

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2013, 15:06 CategorieSmart tv's

Niet alleen de tv wordt steeds ‘slimmer’, ook andere apparaten in huis worden tegenwoordig met het internet verbonden. LG wil er in 2014 voor zorgen dat al deze apparaten kunnen communiceren met je Smart tv.

LG heeft vandaag aangekondigd haar2014 Smart tv’s uit te rusten met het AllJoyn systeem. Middels dit systeem kunnen apparaten als tablets, smartphones, wasmachines en koffiezetapparaten communiceren met je tv. Het grote voordeel is dat je dus meldingen van apparaten in huis kunt krijgen op je tv, of een signaal richting andere apparaten kunt sturen via je tv. Wanneer je een film aanzet kun je zo de lichten automatisch laten dimmen.

Het enige vereiste is dat alle apparaten waarmee je wilt communiceren beschikken over het open-source AllJoyn platform. Volgens LG is het platform voor alle fabrikanten beschikbaar en werkt het zelfs onder verschillende besturingssystemen als iOS, Windows en Android. Ook voor het spelen van games kan dit voordelen bieden. Zo kunnen spelers met smartphones die over verschillende besturingssystemen beschikken samen in één multi-player game spelen. 

LG heeft hoge verwachtingen van het AllJoyn platform en zal in eerste instantie de 2014 Smart tv’s met het platform uitrusten. Deze worden getoond tijdens CES 2014, een beurs die begin januari plaatsvindt in Las Vegas.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.