Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG verlaagt prijs gebogen oled tv met maar liefst 3.500 euro

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2013, 14:38 CategorieOled tv's

Nagenoeg elke keer dat we dit jaar een oled tv besproken hebben kwamen we al snel op de nogal forse prijzen. LG verkoopt haar model namelijk voor zo’n 9.000 euro. De verwachting is dat we volgend jaar goedkopere oled tv’s gaan zien maar LG neemt nu al een grote stap door de prijs van de 55EA9809 oled tv met maar liefst 3.500 euro te verlagen. 

LG 55EA9809 oled tv

In het Verenigd Koninkrijk werd de 55EA9809 oled tv met gebogen display een aantal maanden terug gelanceerd voor een prijs van 7,999 Britse ponden. Deze week maakt de Koreaanse fabrikant bekend de prijs met 3.000 Britse ponden te verlagen naar 4,999 Britse ponden, een korting van bijna 40 procent. Omgerekend komt dit neer op zo’n 6.000 euro.

LG-55EA9809-oled-tv

Natuurlijk hebben we meteen ook even naar de prijzen in de Nederlandse winkels gekeken maar hier wordt de adviesprijs van 8.999 euro nog aangehouden. Mocht je in de markt zijn voor een oled tv dan loont het dus wellicht nog even geduld te hebben. Daarbij worden volgend jaar de eerste betaalbare oled tv’s verwacht, onder meer van Chinese fabrikanten en kleinere modellen van de grote fabrikanten.

Samsung oled tv

Ook Samsung heeft reeds een oled tv in Nederland gelanceerd, de KE55S9C Curved oled tv. Dit model is te koop voor een adviesprijs van 7.999 euro en vooralsnog hebben we niks vernomen over een mogelijke prijsverlaging. LG en Samsung zijn echter al tijden in een hevige strijd verwikkeld dus Samsung zal zich niet zomaar gewonnen geven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.