Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG toont 105-inch gebogen Ultra HD tv tijdens CES 2014

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2013, 13:36 CategorieLcd en led tv's

Volgende maand gaat in Las Vegas CES 2014 van start en traditiegetrouw toont LG van te voren al een aantal van de nieuwe producten. Vandaag laat de Koreaanse fabrikant de eerste afbeeldingen van een 105-inch gebogen Ultra HD tv zien.

LG brengt vele nieuwe home cinema producten mee naar CES 2014 en legt de focus natuurlijk ook op oled en 4K Ultra HD. Tijdens IFA 2013 toonde de Koreaanse fabrikant al een 77-inch oled tv met 4K-resolutie maar tijdens CES 2014 wordt het nog een stuk groter.

Het 105-inch model is zo’n 2,5 meter in doorsnee, beschikt over de hoge 4K-resolutie en is voorzien van een gebogen display. De tv maakt echter gebruik van de standaard lcd led techniek en dus niet oled. Dat is echter niet alles want de tv is uitgerust met een 21:9 beeldverhouding, iets dat we eerder alleen bij monitoren en tv’s van Philips tegenkwamen. Dit ‘slanke’ beeld moet in combinatie met het gebogen scherm volgens LG voor de ultieme bioscoopervaring zorgen.

De Curved Ultra HD TV (105UB9) wordt begin januari aan het publiek getoond. Het is niet duidelijk of en wanneer de tv in de winkels komt te staan.

 • Delen:

Reacties

 1. Justin
  19 december, 2013 om 13:53

  Laat ze eerst maar eens komen met normale prijzen voor 55 en 65 inch oled en uhd schermen.
  Ipv te investeren in prestige producten.

 2. Bert
  22 december, 2013 om 20:32

  Ben het met Justin eens. Zit op lagere prijzen te wachten voor 65 inch scherm (en)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.