Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG brengt eerste webOS tv naar CES 2014

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2013, 14:39 CategorieLcd en led tv's

LG heeft deze week al laten weten met onder meer nieuwe monitoren en een tv van maar liefst 105-inch naar CES 2014 te komen, maar daar blijft het niet bij. De Koreaanse fabrikant komt ook met ’s werelds eerste webOS tv naar Las Vegas.

Het is bijna een jaar geleden dat LG datgene dat over was van webOS, een besturingssysteem dat voor een wijde range aan apparaten bedoeld was, kocht. De Koreaanse fabrikant heeft er blijkbaar in de afgelopen maanden flink wat werk ingestopt want volgende maand wordt ’s werelds eerste webOS tv aan het publiek getoond tijdens CES 2014.

De nieuwe tv draait volgens de laatste geruchten op een 2.2GHz dualcore-processor met 1.5GB aan werkgeheugen. Dit moet het mogelijk maken om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Wat we precies van het uiterlijk van webOS kunnen verwachten is niet duidelijk maar LG noemt webOS in de nieuwe stijl een ‘gamechanger’. Ook is niet duidelijk of de Koreaanse fabrikant plannen heeft om webOS in de toekomst te gebruiken op alle Smart tv’s van het bedrijf en of de software ook naar andere apparaten als mobiele telefoons en tablets komt. LG gelooft in ieder geval in een gebruiksvriendelijker besturingssysteem voor Smart tv’s waarmee gebruikers het meeste uit de slimme mogelijkheden kunnen halen.

CES 2014 gaat begin januari van start in Las Vegas. Houd Homecinema Magazine in de gaten voor de laatste nieuwtjes vanaf de beursvloer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.