Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hisense lanceert nieuwe Smart tv’s met Android

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2013, 10:35 CategorieLcd en led tv's

Hisense heeft deze week in de VS een nieuwe serie Smart tv’s met Android gelanceerd. De nieuwe modellen komen in een formaat van 40-inch, 50-inch en 55-inch.

Hisense rust de tv’s uit met Android 4.2.2 Jelly Bean software en een speciaal voor een groot scherm ontwikkelde interface. Ook wordt er een speciale afstandsbediening meegeleverd waarmee de interface, volgens de fabrikant, optimaal bediend kan worden. Deze afstandsbediening beschikt onder meer over 30 toetsen, een ‘air mouse’ waarmee de tv middels bewegingen bediend kan worden, en een ingebouwde microfoon voor stembediening. Binnen Android krijgt de gebruiker toegang tot een groot aanbod aan apps, en Hisense levert zelf onder meer de Social TV en Cloud Services applicaties mee.

Qua specificaties zijn de tv’s in de nieuwe H6-serie ook rijkelijk uitgerust. Zo beschikken alle modellen over de Armada 1500 Plus HD-processor van Marvell, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een refresh rate van 120Hz en een Energy Star 6.0 label. Ook zijn er voldoende aansluitingsmogelijkheden, waaronder HDMI en USB.

Hisense brengt ook een nieuwe settopbox met de naam Pulse PRO op de markt. Deze biedt toegang tot verschillende applicaties, waaronder Netflix en Google Play, en kan met elke tv verbonden worden. Ook is het mogelijk om randapparatuur aan de settopbox te koppelen en media vanuit het thuisnetwerk te streamen.

Wanneer de nieuwe tv’s en settopbox exact op de markt verschijnen en wat er voor betaald moet worden is nog niet beschikbaar. Ook is niet duidelijk wanneer we de tv’s van Hisense in Nederland kunnen verwachten. Eerder dit jaar gaf de fabrikant nog aan in 2013 naar Europa te komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.