Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Google komt in 2014 met eigen Nexus settopbox’

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2013, 10:47 CategorieMediaspelers

Het Google TV platform van Google wil nog niet echt aanslaan maar de internetgigant lijkt niet op te geven. Volgens nieuwe geruchten brengt Google in 2014 een Nexus settopbox uit.

Het idee achter de Nexus settopbox zou hetzelfde zijn als het idee achter de Nexus smartphones en tablets. Hiermee kan Google een optimale ervaring aan de gebruiker bieden, zonder dat fabrikanten zelf met de interface aan de slag gaan. 

De Nexus settopbox zou dienst dien als complete media-hub, met onder meer toegang tot apps als Netflix en Hulu. Ook kunnen er games op gespeeld worden en wordt het geheel bediend middels een afstandsbediening die beschikt over een touchpad. Live tv kijken is met de settopbox echter niet mogelijk.

Andere geruchten spreken over een Kinect-achtige sensor waarmee bewegingen van de gebruiker geregistreerd kunnen worden en er wordt ook gesproken over de mogelijkheid om videogesprekken te voeren via Google Hangouts. 

Google heeft zelf nog niets officieel laten weten over een nieuwe settopbox maar als we de geruchten mogen geloven krijgen we begin 2014 meer te horen over de plannen van de internetgigant. Google heeft vorig jaar reeds de Nexus Q mediastreamer gelanceerd maar dit apparaat heeft nooit aan de verwachtingen kunnen voldoen. Dit jaar introduceerde Google ook de Chromecast, een HDMI-stick waarmee video’s naar een tv gestreamd kunnen worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.