Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Chromecast binnenkort wereldwijd te koop

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2013, 18:06 CategorieMediaspelers

Afgelopen juli lanceerde Google de Chromecast, een hdmi-stick waarmee je content van je tablet of smartphone naar je tv kunt streamen. Deze goedkope accessoire wordt vooralsnog alleen in de VS verkocht maar Google heeft inmiddels aangegeven de Chromecast snel wereldwijd te gaan verkopen.

Google heeft grote plannen met Chromecast en de onderliggende techniek. Niet alleen moet de hdmi-stick binnenkort overal ter wereld te koop zijn, ook wordt komt er een software development kit (sdk) zodat ontwikkelaars aan de slag kunnen met het ontwikkelen van applicaties, en wil Google de onderliggende streamingtechniek tot standaard verheffen om zo meerdere apparaten met ondersteuning uit te rusten.

Het aantal applicaties dat ondersteuning voor de Chromecast biedt is momenteel nog klein. Zo kan bijvoorbeeld een tabblad van Chrome op tv weergegeven worden, is het mogelijk een YouTube-video op tv te kijken en kunnen films of series van Netflix op tv getoond worden. Met een wereldwijde lancering hoopt Google dat meer bedrijven en ontwikkelaars het voordeel van de Chromecast gaan zien en ondersteuning gaan implementeren in apps. 

In oktober bleek dat in Nederland RTL al besloten heeft om ondersteuning voor de Chromecast te gaan verwerken in nieuwe versies van de XL-applicatie. De NPO (Nederlandse Publieke Omroep) denkt nog na over de mogelijkheden om de Uitzending Gemist applicatie van ondersteuning te voorzien.

 • Delen:

Reacties

 1. J.v
  16 december, 2013 om 20:47

  En wat zijn de verborgen onderdelen m.b.t. het vergaren van privacy data?
  B.v weten wat de kijker zoal bekijkt, luistert, etc. In combinatie met een smart tv en internet verbinding wederom een zeer gevaarlijk speelgoed dat Google op de markt gaat brengen.
  Ze beheersen al zeer veel vertrouwelijke data en hier komen de laatste restjes, waar ze nog geen invloed op hadden, bij.
  Nu dwepen met Google is op termijn je haren uit de kop trekken.
  Deze gigant moet niet nog meer dominantie krijgen. Op termijn is de hele wereld overgelaten aan deze gigant die het niet nauw neemt met je privacy..

  • Jeroen
   17 december, 2013 om 21:55

   Ik denk dat iedereen dat voor zich moet weten toch? Dat die informatie gedeeld word, heb ik niet heel veel problemen mee. Als ze daardoor advertenties op mij af kunnen stemmen, vind ik zelfs alleen maar positief. Hoef ik niet langer die reclames van de inlegkruisjes aan te zien 😉

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.