Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eerste Chinese oled tv’s van Skyworth volgend jaar te koop

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2013, 12:50 CategorieOled tv's

Wanneer er een nieuwe techniek of ontwikkeling is dan zien we altijd eerst de A-merken met nieuwe producten komen, op de voet gevolgd door Chinese fabrikanten die goedkopere versies lanceren. Nadat we eerder dit jaar al goedkopere 4K Ultra HD tv’s van Chinese fabrikanten als Seiki voorbij zagen komen lijkt ook de oled tv snel goedkoper te worden nu Chinese fabrikanten de markt betreden.

Het Chinese Skyworth heeft deze week haar eerste oled tv’s aangekondigd. Het bedrijf komt met twee modellen; de E980 en E990. Beide tv’s beschikken over een 55-inch oled display en maken gebruik van panelen die bij LG Display vandaan komen. Deze panelen zijn voorzien van de WRGB-techniek waarbij een witte subpixel wordt toegevoegd. Hieruit kunnen we opmaken dat LG Display de yield, het aantal panelen dat van de band rolt en aan de hoge eisen voldoet, verbeterd heeft en klaar is om andere fabrikanten van displays te voorzien. Skyworth heeft de prijzen van de oled tv’s nog niet bekendgemaakt maar geeft wel aan dat ze aanzienlijk goedkoper zullen zijn dan de premium modellen die momenteel te koop zijn. De tv’s worden vanaf 1 oktober 2014 verkocht. Het is niet bekend of ze ook naar Nederland komen.

Skyworth-oled

Fabrikanten hebben zich dit jaar met name gefocust op 4K Ultra HD tv’s, met nagenoeg elk A-merk dat één of meerdere modellen lanceerde. De verwachting is dat dit ook in 2014 het geval zal zijn. De introductie van oled gaat een stuk langzamer, met momenteel alleen Samsung en LG die oled tv’s verkopen. Voor een oled tv moet dan ook gemiddeld zo’n 8.000 euro neergelegd worden wat het voor de gemiddelde consument minder interessant maakt. De verwachting is dat we volgend jaar ook de eerste tv’s gaan zien die 4K en oled combineren, de zogenaamde 4K oled tv’s. Panasonic heeft al een aantal keer een prototype 4K oled tv getoond.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.