Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert DHT-S514 soundbar met draadloze subwoofer

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2013, 17:44 CategorieLuidsprekers

Denon heeft onlangs haar eerste Speaker Base, een luidspreker waarop de tv geplaatst moet worden, gelanceerd maar een soundbar ontbrak nog in het assortiment van de audiofabrikant. Daar komt deze week verandering in met de introductie van de DHT-S514.

De DHT-S514 is de eerste soundbar van Denon en volgens de fabrikant uitgerust met de nieuwste technieken voor een optimale audioweergave. Net als elke andere soundbar moet deze speaker de audiokwaliteit van een flatscreen tv drastisch verbeteren.

De Denon DHT-S514 is een soundbar die 39-inch breed is en daardoor geschikt is voor tv’s met een formaat van 42-inch tot 55-inch. De speaker beschikt over een eigen versterker met vier speakers (tweemaal 5-inch midrange/woofers en twee 1/2-inch tweeters). Aan elke zijde van de soundbar bevindt zich een audio-uitgang voor het uitsturen van audio naar andere componenten.

Voor de lage tonen wordt een draadloze subwoofer meegeleverd, welke beschikt over twee 5.25-inch drivers die frequenties tot 40Hz weer kunnen geven middels de geïntegreerde 50 Watt versterker. Daarbij is de soundbar voorzien van Dolby Digital en DTS decoders voor surround-weergave, en Denon’s Virtual Sound-techniek waarmee een gevoel van ruimte gecreëerd moet worden.

Denon-DHT-S514-soundbar-2

Voor het weergeven van audio kan een bron fysiek aangesloten worden middels HDMI (met ARC), digitaal optisch en digitaal coaxiaal. Ook draadloze streamen is mogelijk door een mobiel apparaat middels Bluetooth te koppelen. De soundbar kan op een kast geplaatst worden of aan de muur worden gemonteerd, en wordt geleverd met een afstandsbediening en alle benodigde kabels.

In de VS wordt de Denon DHT-S514 op de markt gebracht voor een prijs van 599 dollar. De Nederlandse adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.