Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De beste led en plasma tv’s van 2013 / 2014

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2013, 13:27 CategorieTips en adviezen

Het is alweer eind 2013 en dat betekent dat we de balans van het afgelopen jaar kunnen opmaken. Er zijn dit jaar weer heel wat nieuwe lcd en plasma tv’s gelanceerd en daarom zetten we de beste modellen van dit jaar onder elkaar. 

De beste led en plasma tv’s van 2013/2014

Hoewel elk jaar in januari de nieuwste tv’s tijdens CES aangekondigd worden blijven de modellen die je in dit overzicht vind voorlopig nog gewoon te koop in Nederland. De nieuwste generaties verschijnen vaak pas in het tweede kwartaal van volgend jaar in Nederland. Onderstaand overzicht met de beste tv’s van 2013/2014 is gebaseerd op onze eigen reviews die we het afgelopen jaar gepubliceerd hebben, maar ook op reviews van andere vooraanstaande websites. 

Wil je meer weten over het kopen van een tv, waar je op moet letten en welke fouten je absoluut niet moet maken? Lees dan verder via onderstaande links;
De grootste valkuilen bij het kopen van een nieuwe tv
Vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tv
10 belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je een tv koopt

Plasma tv’s

Voordat we de beste modellen van dit jaar onder elkaar zetten moeten we één belangrijk nieuwtje van dit jaar uitlichten. Panasonic, de grootste en beste fabrikant van plasma tv’s, heeft namelijk besloten geen nieuwe plasma tv’s meer te lanceren. De modellen die dit jaar gelanceerd zijn, zijn dus de laatste plasma tv’s die bij de Japanse fabrikant vandaan komen. LG en Samsung gaan voorlopig nog wel door met de productie van plasma, maar LG richt zich op het instapsegment en Samsung komt maar met een beperkt aantal modellen.

Panasonic TX-P50VT60 plasma tv

De absolute topper van 2013/2014 is eigenlijk de Panasonic TX-P65ZT60 plasma tv maar aangezien dit model voor velen niet betaalbaar is, in beperkte oplage beschikbaar is en maar in één groot formaat komt gaat de eer in ons overzicht naar een model dat we een stapje lager terugvinden. De Panasonic TX-P50VT60 is één van de beste tv’s die je op dit moment kunt kopen en beschikt over alles dat je van een Panasonic plasma tv mag verwachten, waaronder diepe zwartwaarden, natuurlijke kleuren en een extreem hoog contrast. Daarbij biedt Panasonic een twin-tuner, het Viera Smart tv platform en diverse mogelijkheden om de tv te bedienen middels een smartphone of tablet. Lees meer over de Panasonic VT60 plasma tv-serie.

Panasonic-VT60-retina

Samsung PS51F8500 plasma tv

Panasonic is echter niet de enige fabrikant die weet hoe je een indrukwekkende tv maakt. Ook Samsung heeft dit jaar een high-end plasma tv-serie gelanceerd in de vorm van de F8500-serie. De modellen in deze serie komen qua beeldkwaliteit zeer dicht in de buurt van de hierboven genoemde Panasonic plasma tv-serie en er zijn zelfs experts die dit model de voorkeur geven door de hoge helderheid van het paneel. Waar Samsung in ieder geval beter in is, is het indrukwekkende Smart tv platform met een groot aanbod aan applicaties en geavanceerde mogelijkheden om de tv middels spraak en gebaren te bedienen. Lees meer in onze Samsung PS51F8000 plasma tv review.

Samsung-F8500-plasma-retina

Samsung UE55F8000 lcd tv

Niet alleen op het gebied van plasma weet Samsung een zeer goed model neer te zetten, ook op het gebied van lcd/led loopt het Koreaanse bedrijf nog steeds voorop. Eén van de beste lcd led tv’s van dit jaar is de F8000-serie van Samsung. De modellen in deze serie beschikken over een indrukwekkend aanbod aan features en functies, een bijzonder slank en fraai design, en een indrukwekkende beeldkwaliteit. Daarbij komt deze serie in een groot aantal schermformaten waardoor er voor nagenoeg iedereen een interessant model tussen zit. Lees meer over de Samsung F8000 lcd tv-serie.

Samsung-F8000-led-tv-retina

Sony KDL-55W905A lcd tv

Een model dat de concurrentie met de F8000-serie van Samsung zeker aankan is de W905A lcd tv van Sony. Deze tv is uitgerust met het nieuwe  Triluminos paneel dat zorgt voor een groter kleurbereik en natuurgetrouwe kleuren. Combineer dit met een zeer fraai design, een uitgebreid Smart tv platform en 3D weergave, en je hebt een complete tv met goede prestaties. Dat is echter niet alles want de W905A-serie biedt voor gamers een extreem lage input lag en is dus één van de betere opties wanneer je een nieuwe tv voor bij je Xbox One of PlayStation 4 zoekt. Lees ook onze uitgebreide Sony W905A-serie review.

Sony-W905A-lcd-tv-retina

Panasonic TX-P55ST60 plasma tv

Panasonic heeft naast de high-end VT60 plasma tv-serie ook een zogenaamde ‘budget’ plasma tv-serie, maar het woord budget mogen we voor deze serie eigenlijk niet gebruiken. Deze plasma tv’s bieden namelijk een beeldkwaliteit waar menig lcd led tv niet aan kan tippen, en dat tegen een prijs die een stuk aantrekkelijker is dan veel high-end plasma en lcd tv’s. Voor een interessante prijs krijg je een indrukwekkende beeldkwaliteit, Panasonic’s uitgebreide Smart tv platform, ingebouwd wifi, en actieve 3D weergave. Lees ook onze uitgebreide Panasonic ST60-serie review.

Panasonic-ST60-plasma-tv-retina

Philips 55PFL7008K lcd tv

Hoewel Philips puur kijkend naar de beeldkwaliteit het vaak net niet haalt bij de topmodellen van onder andere Samsung voorziet het bedrijf haar tv’s wel een aantal andere unieke features. Zo beschikt de PFL7008K-serie van Philips over Ambilight-verlichting aan drie zijden waarmee je ondergedompeld wordt in een film of serie. Daarbij beschikken deze modellen over onder meer comfortabele passieve 3D-weergave, een boven gemiddeld goede beeldkwaliteit voor SD- en HD-materiaal, en een prima audiokwaliteit. Lees ook onze Philips 47PFL7008K review.

Philips-PFL7008K-retina

LG 55LA9609 lcd tv

LG heeft dit jaar ook een groot assortiment lcd led tv’s naar Nederland gebracht. De Koreaanse fabrikant zet dit jaar vol in op een aantrekkelijk design met een aantal interessante Smart-features maar vergeet gelukkig ook de beeldkwaliteit niet. De modellen in de LA9609-serie zijn niet goedkoop maar beschikken wel over de nieuwste technieken en features, waaronder Nano Full LED achtergrondverlichting, Micro Pixel Control en een Advanced Cinema Screen. Dit zorgt samen voor een zeer goede beeldkwaliteit met voor lcd tv’s een indrukwekkend diepe weergave van zwart, een hoog contrast en een overtuigend ‘pop-effect’ bij de weergave van 3D materiaal. Lees meer over de LG LA9609 lcd tv-serie.

LG-55LA9609-retina

Lees al onze reviews

Hoewel dit een selectie is van de beste modellen die wij, en anderen, dit jaar voorbij hebben zien komen zijn er nog veel meer tv’s die het overwegen waard zijn. Met name wanneer je beperkt wordt door je budget of op zoek bent naar specifieke features. Neem dan ook vooral onze reviews door waarin we meer modellen die dit jaar gelanceerd zijn uitgebreid behandelen.

Specifieke wensen

Zoals hierboven al aangegeven heb je mogelijk specifieke wensen voor een nieuwe tv. Neem daarom ook ons tv tips en advies archief door. Hierin behandelen we diverse tips en adviezen voor de aankoop van tv’s. Daarnaast hebben we reeds artikelen geschreven over de beste tv’s voor het spelen van games en de beste tv’s voor ruimten met veel licht.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.