Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BBC lanceert vijf nieuwe HD-kanalen

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2013, 16:19 CategorieDigitale tv

Hoewel er het dagelijks al over hogere resolutie als 4K Ultra HD hebben investeren omroepen nog steeds flink in het Full HD dat we al geruime tijd kennen. De engelse BBC introduceert zelfs vijf nieuwe HD-kanalen.

Vanaf morgen, 10 december, worden in het Verenigd Koninkrijk maar liefst vijf nieuwe HD-kanalen aan het aanbod van de BBC toegevoegd. Het gaat om; BBC Three HD, BBC Four HD, BBC News HD, CBeebies HD en CBBC HD. Alle content die via deze kanalen aangeboden wordt is in HD-resolutie te bekijken. Voor de mensen die geen HD kunnen ontvangen zijn ook de SD-versies nog beschikbaar.

Ook heeft de omroep al wat bekend gemaakt over de programmering. Zo verschijnt Jack Whitehall’s Bad Education op BBC Three, wordt het New Year’s Day concert op Four HD uitgezonden, en is A Christmas Carol via CBeebies HD te bekijken.

Tony Hall, BBC Director-General, zegt;

I am delighted that we’re able to launch our new HD channels in time for Christmas, when families gather together to enjoy some of the best TV from the BBC. This year, people will be able to watch even more of our programmes in brilliant quality.

Alle kanalen zijn gratis te bekijken via onder meer Freeview HD, Virgin Media, Sky HD, Freesat HD en YouView. Of de nieuwe kanalen ook voor Nederlandse kijkers beschikbaar gesteld worden is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.