Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

’15 tot 20 miljoen 4K Ultra HD tv’s verscheept in 2014’

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2013, 12:42 CategorieLcd en led tv's

Er zijn inmiddels al aardig wat 4K Ultra HD tv’s te koop in Nederland, maar hiervoor moet gemiddeld ruim 4.000 euro voor neergelegd worden en dus zijn ze voor de meeste consumenten niet haalbaar. In 2014 moet hier verandering in komen, met goedkopere modellen en kleinere formaten.

Dit jaar zijn er tot nu toe 160 4K Ultra HD tv’s over de Nederlandse toonbanken gegaan en dat toont eigenlijk al aan dat de techniek nog niet haalbaar is voor de gemiddelde consument. Verschillende fabrikanten hebben echter al aangegeven volgend jaar de hogere resolutie ook door te voeren op kleinere modellen en de prijzen van grote 4K Ultra HD tv’s te verlagen.

Volgens de bronnen van Digitimes moet dit in 2014 zorgen voor 15 miljoen tot 20 miljoen verscheepte 4K Ultra HD tv’s. Om welke fabrikanten het precies gaat is niet duidelijk maar ook kleinere merken als Seiki en Hisense hebben reeds hun eerste modellen gelanceerd en dus zullen volgend jaar meer kleine fabrikanten volgen. 

Onder meer Panasonic, Sony, LG, Samsung en Toshiba hebben reeds modellen in Nederland gelanceerd welke in formaten van 55-inch tot 85-inch komen. Bekijk ons overzicht van alle 4K Ultra HD tv’s die je momenteel in Nederland kunt kopen.

Lees meer over de ideale kijkafstand voor een Ultra HD tv en neem onze vijf redenen om voor een 4K Ultra HD tv te kiezen door.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.