Ziggo maakt Interactieve Televisie zonder digitale ontvanger mogelijk

05 november 2013 1 Minuut 1 Reacties
Ziggo-Logo-nieuw

Ziggo maakt vandaag bekend dat het bedrijf als eerste ter wereld Interactieve Televisie mogelijk maakt zonder hiervoor een digitale ontvanger te gebruiken. Alles dat je nodig hebt is een tv met CI+ module.

Voorheen moest je digitale televisie via een zogenaamde decoder bekijken om gebruik te kunnen maken van interactieve diensten als video-on-demand of programma gemist. Ziggo heeft nu echter het netwerk geschikt gemaakt voor Interactieve Televisie zonder decoder. Klanten van het bedrijf met een vernieuwde CI+ Module (vanaf versie 1.3) én een daarvoor door Ziggo gecertificeerde televisie kunnen vanaf morgen gebruikmaken van de interactieve diensten. De nieuwe CI+ module wordt verkocht voor prijzen vanaf 80 euro.

Veel tv’s zijn tegenwoordig voorzien van een CAM-module met versie 1.3. Hierin kan een CI+ module geschoven worden voor toegang tot digitale tv-kanalen. Klanten van Ziggo kunnen vanaf mogen daarnaast toegang krijgen tot interactieve diensten. Op dit moment zijn al veel van deze televisies van de merken Samsung, LG en Philips gecertificeerd. De volledige lijst met geschikte en door Ziggo gecertificeerde TV’s  is te vinden op de website van Ziggo. Het gaat hier om tv’s die dit jaar gelanceerd zijn. Eerdere modellen bieden geen ondersteuning voor CI+ versie 1.3.

Reacties (1)