Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ziggo maakt Interactieve Televisie zonder digitale ontvanger mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2013, 12:03 CategorieDigitale tv

Ziggo maakt vandaag bekend dat het bedrijf als eerste ter wereld Interactieve Televisie mogelijk maakt zonder hiervoor een digitale ontvanger te gebruiken. Alles dat je nodig hebt is een tv met CI+ module.

Voorheen moest je digitale televisie via een zogenaamde decoder bekijken om gebruik te kunnen maken van interactieve diensten als video-on-demand of programma gemist. Ziggo heeft nu echter het netwerk geschikt gemaakt voor Interactieve Televisie zonder decoder. Klanten van het bedrijf met een vernieuwde CI+ Module (vanaf versie 1.3) én een daarvoor door Ziggo gecertificeerde televisie kunnen vanaf morgen gebruikmaken van de interactieve diensten. De nieuwe CI+ module wordt verkocht voor prijzen vanaf 80 euro.

Veel tv’s zijn tegenwoordig voorzien van een CAM-module met versie 1.3. Hierin kan een CI+ module geschoven worden voor toegang tot digitale tv-kanalen. Klanten van Ziggo kunnen vanaf mogen daarnaast toegang krijgen tot interactieve diensten. Op dit moment zijn al veel van deze televisies van de merken Samsung, LG en Philips gecertificeerd. De volledige lijst met geschikte en door Ziggo gecertificeerde TV’s  is te vinden op de website van Ziggo. Het gaat hier om tv’s die dit jaar gelanceerd zijn. Eerdere modellen bieden geen ondersteuning voor CI+ versie 1.3.

  • Delen:

Reacties

  1. Marc
    08 november, 2013 om 23:17

    Als eerste telefonisch contact opgenomen met Ziggo met de vraag of de tv die ik op het oog heb interactieve tv van Ziggo ondersteund in combinatie met de CI+ 1.3 cam module. Ik heb deze vraag gesteld aangezien het type niet in de lijst staat op de website van Ziggo.
    Volgens de klantenservice van Ziggo was dit geen probleem aangezien het een Philips tv uit 2013 betreft. Ik heb vervolgens de CI+ 1.3 cam module en de tv aangeschaft.
    Nu blijkt dat ik ondanks het advies van de klantenservice van Ziggo helaas geen gebruik kan maken van interactieve tv van Ziggo. Type tv is Philips 55pfl6008k/12

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.