Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Tips voor de feestdagen: De beste soundbar systemen

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2013, 15:23 CategorieLuidsprekers

De feestdagen komen er weer aan en dus gaan we allemaal op zoek naar leuke cadeaus voor onszelf of voor anderen. Wanneer je zoekt naar een perfect cadeau voor een home cinema systeem dan hebben we een aantal leuke tips. In dit artikel zetten we de beste soundbars voor de feestdagen onder elkaar.

Een soundbar is een lastig apparaat om één belangrijke reden. Veel mensen willen namelijk een compacte speaker die de rol van alle speakers die normaal gesproken door de huiskamer geplaatst worden inneemt. Dit is echter nagenoeg onmogelijk want het echte surround-effect dat fysieke speakers achterin de ruimte bieden kan niet middels één speaker onder of boven de tv gegenereerd worden. Toch zijn er een aantal soundbarsystemen die naar onze mening een ervaring bieden die in de buurt van een surround-ervaring komt, en in ieder geval voor stereogeluid in menig woonkamer niet zullen misstaan. 

We hebben eerder al gekeken naar de beste soundbars van 2013 / 2014 maar in de tussentijd zijn er een hoop nieuwe systemen bijgekomen, sommigen vergelijkbaar in kwaliteit en sommigen een stuk minder. Twee van de soundbars in dit artikel zijn onlangs geïntroduceerd en kunnen de ideale oplossing zijn voor diegenen die niet vijf losse speakers willen plaatsen maar wel kwaliteit willen. Voor kwaliteit moet echter wel betaald worden.

Philips HTL9100

Dat een soundbar niet per se één lange standaard speaker hoeft te zijn bewijst Philips met de HTL9100. Dit unieke product bestaat namelijk eigenlijk uit drie luidsprekers die losgekoppeld kunnen worden wanneer je een betere surround-ervaring wilt. De twee draadloze speakers kunnen achterin de kamer geplaatst worden tijdens het kijken van een film en weer aan de soundbar gekoppeld worden tijdens het ‘normale’ tv kijken. De Philips HTL9100 heeft een adviesprijs van 799 euro maar daarvoor krijg je dus wel een surround-ervaring die een stuk realistischer is dan de gemiddelde soundbar. Lees meer over de Philips HTL9100.

Philips HTL9100-retina

Sony HT-ST3

Tijdens IFA 2013 liet Sony zien dat de soundbar niet meer gezien mag worden als matige speaker waarmee een matig geluid de ruimte ingestuurd wordt. Het bedrijf introduceerde onder meer deze HT-ST3 soundbar, ’s werelds dunste soundbar met een indrukwekkend krachtig geluid. Wij waren tijdens de demonstratie met name onder de indruk van het dynamische en stabiele geluid op hoog volume, en dat uit een speaker die je nauwelijks ziet liggen. Ook de subwoofer, welke ook verticaal naast de tv geplaatst kan worden, verzorgt indrukwekkende lage tonen. Lees meer over de Sony HT-ST3 soundbar.

Sony HT-ST3-retina

Denon DHT-T100

Dit jaar zien we een nieuwe trend op het gebied van soundbars. Verschillende fabrikanten hebben namelijk een variant op de markt gebracht waar de tv op geplaatst kan worden. Iedereen geeft er een eigen naam aan en Denon noemt het de Speaker Base. Deze soundbar is een alles-in-één apparaat dat eenvoudig onder je tv geplaatst kan worden en waarmee je een dynamisch geluid kunt weergeven. Voor een weergave die richting surround gaat zijn er betere oplossingen, maar wanneer je een alles-in-één oplossing zoekt voor niet teveel geld (299 euro) dan is de Denon DHT-T100 zeker aan te raden. Lees meer over de Denon DHT-T100.

Denon DHT-T100-retina

Soundbar tips en advies

Lees meer over waar je op moet letten bij het kopen van een soundbar, en bekijk ons luidsprekers tips en advies overzicht voor alle tips en adviezen voor de aankoop en het gebruik van speakers.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.